Rajongói és távoli kollégái egy emberként aggódnak a két hete kórházban ápolt Kóbor Jánosért, akit koronavírus-fertőzéssel kezelnek. Úgy tudni, lélegeztetőgépen tartják, de a szűk család teljes hírzárlatot rendelt el az Omega frontemberének állapotáról. Pataky Attila elmondta, mindig is felnézett Kóbor Jánosra, és ő is azért imádkozik, hogy mielőbb felépüljön.

Mint azt korábban az Origo is megírta, Kóbor János állapota az utóbbi napokban súlyosra fordult: úgy tudjuk, hogy lélegeztetőgépen tartják. Állapotáról azonban nem véletlenül ilyen kevés az információ, az Omega frontembere még kórházba kerülése előtt maga kérte a családot és a közeli barátokat, hogy rendeljenek el hírzárlatot.

A Bors megkereste Pataky Attilát, az Edda énekesét, aki elmondta, bár nem közeli barátok Kóbor Jánossal, ő is nagyon aggódik a zenésztársáért.

"Akárhányszor futottunk össze, mindig nagyon jó hangulatban telt. Éreztem rajta, hogy egyenlő partnerként kezelt mindig is, holott nem érdemlem meg. Senki nem érhet fel Kóbor Jánossal és az Omegával. Szombaton én is, és rajtam kívül még több millió ember imádkozott érte. Nekem ott nem ért véget az ima, azóta is imádkozom Kóbor Jánosért. Érzem, hogy a Jóisten segít neki visszatalálni a családjához. Talán még nekem is esélyt ad, hogy jobban megismerjem és elmondhassam még neki, mennyire felnézek rá" – mondta a lapnak.

"Szerintem mindenki segíteni akar megvívni ezt a harcot Meckynek. Nem tudnék olyan embert mondani a kollégáink közül, aki ne fohászkodott volna egy felsőbb hatalomhoz, hogy Kóbor János meggyógyuljon. Az omegások mindannyiunk példaképei voltak. Szerintem még ha valaki nem is ismeri őket annyira, mint én, akkor is tisztában van azzal, kiről beszélek, ha azt mondom, Kóbor János. Egy ilyen legenda nem hagyhat itt minket – tette hozzá Pataky Attila.

Előre elmondta, mi legyen baj esetén

Korábban a Bors felkereste az Omega menedzserét, aki elmesélte, hogy mi az oka a család által elrendelt hírzárlatnak. Mikor legutoljára beszéltem Kóbor Jánossal, akkor megkért engem és családját, hogy bármi is történjen vele, bármilyen állapotba kerüljön, nem akarja, hogy bárki lássa a küzdelmét.  Szerette volna, ha az emberek úgy emlékeznek rá, mint aki zenekarával, kis országunkból világsztárrá törte ki magát – mesélte Trunkos András, a zenekar menedzsere.