Csendes tiszteletadással búcsúztatták szomszédai Csűrös Karolát. A társasház lakói megrendülve emlékeztek otthonaikba visszavonulva, amikor a mentősök elszállították lakásából a 85 éves színészlegenda holttestét.

Összetartó közösség lakik abban a 13. kerületi társasházban, melynek legfelső emeletén élt Csűrös Karola és férje, Horváth Ádám rendező. A híres pár hétköznapjai csendesen teltek, kifejezetten zavarta őket, ha bármelyik lakó vagy éppen a sarki boltos úgy bánt velük, mint egy hírességgel.  Hétköznapi életet éltek, sokat beszélgettek a szomszédokkal.

Horváth Ádám 2019-es halála után azonban minden megváltozott. Csűrös Karola zárkózottabb lett. 2020 tavaszán aztán baleset érte, eltört a térde, majd rá pár héttel mélyvénás trombózissal, életveszélyes állapotban került kórházba. Az állapota az alapos orvosi kezelések ellenére is nagyon lassan javult. A Szomszédok legendás Szikszay Etusaként is ismert színésznőhöz rendszeresen járó ápolónő találta meg az ágyában holtan fekvő színésznőt. Csűrös Karola éjszaka, álmában halt meg. 

Csűrös Karola a "Ne most, drágám!" című darabban a Madách színházbanForrás: madachszinhaz.hu

A Bors az egyik szomszédtól úgy értesült, a lakóközösség tagjai SMS-ben értesítették egymást a tragédiáról, voltak, akik kiabálva adták tovább a hírt. Mire kiért a mentő, mindenki visszahúzódott a lakásába.  Az emberek nem akartak láb alatt lenni, úgy adták meg a szeretett szomszédnak a végső tisztességet, hogy síri csendben, kéretlen tekintetek vizslatása nélkül vihették végig Karolát a lépcsőházon, egészen a mentőautóig, írja a lap.