Idén is visszatér az ország legszeretnivalóbb és legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazó Highlights of Hungary. Ahogy a korábbi években, úgy 2021-ben is egyetlen mércét állítottak a szervezők, mégpedig a kiválóságot, amely összeköt minden magyart határon innen és túl.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. Kurátoraik támogatásával évről-évre olyan kiemelkedő történeteket és kiváló teljesítményeket gyűjtenek össze, melyekre méltán lehet büszke mindenki, melyek példaértékűek, szemléletformálóak, társadalmi hasznosságuk magas szintű.

Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. Részben ez annak is köszönhető, hogy remek nagyköveteink voltak. Idén azt reméljük, hogy még a tavalyi eredményeinket is túlszárnyaljuk, a nagykövetek a maguk területén is rendkívül eredményes szereplők. Önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját– mondta Oláh Zsanett ügyvezető igazgatója.

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, melyek közül egy a közönség, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban. Idén a következő kilenc kreatív alkotót kérték fel a feladatra:

1. Bagossy Norbert (Fonogram-díjas zenész, énekes, Bagossy Brothers alapítója)

A Highlights of Hungary a 2020-as évadtól kezdve a Kárpát-medence teljes területéről keresi a kiváló magyar teljesítményeket, így egyértelmű volt, hogy a nagyköveti csapatban is helyet biztosítanak számára. Idén a Székelyföldről érkezett Bagossy Brothers zenekar frontembere, Bagossy Norbert vállalta a nagyköveti szerepet.

Bagossy NorbertForrás: Facebook.com/bagossybrothers

2. Trunk Tomi (szerző, YouTuber, Z-generáció szakértő)

Éppen hogy nagykorú, de már rutinos médiaszereplő. A 18 éves youtuber a kapocs a fiatal generáció és a márkák között, ösztönös tartalomgyártó, mellesleg pedig profi sportoló.

3. Nagy Viktor (olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója)

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó idén bejelentette, hogy visszavonul. Kiemelten fontos számára az elismerés kultúrája, sportolóként pedig tudja, milyen fontos,hogy elismerjék az emberi teljesítményeket.

4. Mádai Vivi (televíziós műsorkészítő)

Egy ismerős arc, nem csak a képernyőről, hanem a nagyköveti listáról is - a Mokka műsorvezetője idén harmadszorra újrázik a Highlights of Hungary nagyköveteként. Színes egyénisége, harmonikus kisugárzása a nagyköveti csapat egyik alappillérét adja.

Mádai VivienFotó: Csudai Sándor - Origo

5. Trellay Levente (a 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST  BÄGEL alapítója)

A Highlights of Hungary legrégebbi nagykövete. Az ikonikus budapesti Telep Galéria és a Konyha tulajdonosaként a közösségi és kulturális élet egyik meghatározó szereplője. Szenvedélyesen járja a vidéket, ahol megfordul, ott közösségi terek születnek, ahol a társadalom különböző csoportjait próbálja egymáshoz közelebb hozni.

6. Gém Péter (a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója)

Magyar márkát a globalizmus korában fenntartani sem egyszerű, nemhogy felfuttatni, de Gém Petinek sikerült - a Dorko cipői már évek óta hódítanak itthon, nem véletlenül hordja a Halott pénz frontemberétől kezdve Fucsovics Mártonig rengeteg híresség és sportoló.

7. Nagy Anna (az Egyszülős Központ alapítója és vezetője, Highlights of Hungary jelölt 2018-ban)

A Highlights of Hungary-nél hagyomány, hogy korábbi jelölteket kérnek fel nagyköveti szerepre. Az Egyszülős Központ vezetője két éve jelöltként szerepelt, most pedig nagykövetként Nagy Anna mutathat be számára kiemelkedő teljesítményeket.

8. Margaret Ann Dowling (a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője)

Az ír származású üzletasszony és médiaszakember 25 éve él Közép-Európában, Magyarországon. Margaret, mint hazánkban élő és Magyarországot jól ismerő külföldi származású szakember egy másfajta látószögből, mégis a Highlights szellemiségével tökéletesen összhangban tudja kiemelni és elismerni a számára kiváló magyar teljesítményeket.

9. Ókovács Szilveszter ( operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Máthé Zsuzsa (újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője)

Házaspárként, de egyszemélyes nagyköveti szerepben az operaénekes és televíziós szakember, Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa, médiaszakember, publicista -ez az első alkalom, hogy egy nagyköveti szerepet ketten töltenek be.

Ókovács SzilveszterForrás: MTI/Mohai Balázs

10. Highlights of Hungary csapata

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat majd a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.