Akcióban a MosolyManók, december 6-ig folytatódik az iskolákban az ajándékcsomagok gyűjtése

Sok gyereknek okoztak örömet az elmúlt években a MosolyManók gyűjtötte ajándékok
Vágólapra másolva!
Idén már a hatodik alkalommal szervezi meg a karácsonyi MosolyManók akciót a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató támogatásával az ország minden általános iskolájában. Még mindig van idő és lehetőség arra, hogy az általános iskolás gyerekek ajándékcsomagot állítsanak össze nehezebb helyzetben lévő kortársaiknak, az óriási érdeklődés mellett futó jótékonysági akció december 6-ig tart! A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.
Vágólapra másolva!
Idén már 6. alkalommal zajlik a MosolyManók ajándékgyűjtési akció az iskolákban Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban a korábbi öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek a rászoruló kortársaiknak. Az akció célja idén is, hogy az ajándékcsomagok segítségével idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

Minden várakozás szerint a kezdeményezés idén is nagy sikerrel zárul.

Azok, akik szeretnének részt venni az akcióban, december 6-ig megtehetik, az ajándékcsomagok felajánlásának ugyanis ez az utolsó napja.

Idén első ízben, nemcsak a gyerekek jótékonykodhatnak az akcióban, hanem a „Felnőtt Mosolymanók", vagy akár cégek is, akik az erre a célra létrehozott adomány felületen, vagy akár közvetlenül a Máltai Szeretetszolgálat Mosolymanók számlára (OTP 11784009-20200745 „MosolyManók" közleménnyel) utalhatnak támogatást. Az így összegyűlt pénzt is a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A gyerekek esetében, az ajándékcsomagok iskolai gyűjtése a december 6-i határidőig is roppant egyszerűen zajlik.

A PontVelem Okosprogram és a Máltai Szeretetszolgálat arra hívja a gyerekeket, az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy kifejezetten erre az alkalomra vásárolt új játékaikat rakják egy dobozba, csomagolják be, majd írják rá, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. A MosolyManók akciónak amellett, hogy örömet szerezzenek a gyerekek, az is célja, hogy felhívja az adományozó gyerekek és szülők figyelmét arra, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, amelynek ők maguk is örülnének.

Pár megfontolásra érdemes tanács és kérés az ajándékcsomagok összeállításához MosolyManó-gyerekek és szüleik részére:

Ügyeljenek arra, hogy csak

  • hibátlan,
  • hiánytalan, és
  • megtisztított játékokat, illetve
  • fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket

helyezzenek a dobozba.

A gondoskodó odafigyeléssel összeállított csomagok valódi karácsonyi ajándékok lehetnek a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel.

MosolyManók Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A csomagokat csak be kell vinni az iskolába,

onnan már a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató szállítja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, ahonnan a karitatív szervezet még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek.

A csomagok megfelelő összeállításához ez a kis videó nyújt segítséget:

A 2020-as évben gyűjtött ajándékcsomagok egy részét a Felzárkózó települések program egyik helyszínén, Nógrádszakálon adták át a PontVelem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Az erről készült képes beszámoló a weboldalon tekinthető meg.

Sok gyereknek okoztak örömet az elmúlt években is a MosolyManók gyűjtötte ajándékok Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők. Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad is készített kisfilmet, az első, 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó is tudósított. Az akciót népszerűsítő kisfilmet ide kattintva tekintheti meg.

A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni.

A SegítsVelem – Adni jó! kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.
A szervezők a tanév végén ismét útjára indítják a MosolyTáska akciót, amely során a rászoruló gyermekeknek gyűjtik az iskolatáskákat.