Idén is visszatér az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazó Highlights of Hungary! Ahogy a korábbi években, úgy 2021-ben is egyetlen mérce van, a kiválóság, mely összeköt minden magyart határon innen és túl.

A Highlights of Hungaryra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, melyek közül egy a közönség, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban.

Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. Részben ez annak is köszönhető, hogy remek nagyköveteink voltak. Idén azt reméljük, hogy még a tavalyi eredményeinket is túlszárnyaljuk, a nagykövetek a maguk területén is rendkívül eredményes szereplők. Önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját – mondta Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója.

1. Bagossy Norbert
Fonogram-díjas zenész, énekes, Bagossy Brothers Company alapítója
A Highlights of Hungary a 2020-as évadtól kezdve a Kárpát-medence teljes területéről keresi a kiváló magyar teljesítményeket, így egyértelmű volt, hogy a nagyköveti csapatban is helyet biztosítanak számára. Idén a Székelyföldről érkezett Bagossy Brothers zenekar frontembere, Bagossy Norbert vállalta a nagyköveti szerepet.

Bagossy NorbertForrás: Highlights of Hungary

2. Trunk Tomi
Szerző, YouTuber, Z generáció szakértő
Éppen hogy nagykorú, de már rutinos médiaszereplő. A 18 éves youtuber a kapocs a fiatal generáció és a márkák között, ösztönös tartalomgyártó, mellesleg pedig profi sportoló.

Trunk TamásHighlights of Hungary

3. Nagy Viktor
Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója
Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó idén bejelentette, hogy visszavonul. Kiemelten fontos számára az elismerés kultúrája, sportolóként pedig tudja, milyen fontos, hogy elismerjék az emberi teljesítményeket.

Nagy ViktorForrás: Highlights of Hungary

4. Mádai Vivi
Televíziós műsorkészítő
Egy ismerős arc, nem csak a képernyőről, hanem a nagyköveti listáról is - a Mokka műsorvezetője idén harmadszorra újrázik a Highlights of Hungary nagyköveteként. Színes egyénisége, harmonikus kisugárzása a nagyköveti csapat egyik alappillérét adja.

Mádai VivienForrás: Highlights of Hungary

5. Trellay Levente
A 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója
A Highlights of Hungary legrégebbi nagykövete. Az ikonikus budapesti Telep Galéria és a Konyha tulajdonosaként a közösségi és kulturális élet egyik meghatározó szereplője. Szenvedélyesen járja a vidéket, ahol megfordul, ott közösségi terek születnek, ahol a társadalom különböző csoportjait próbálja egymáshoz közelebb hozni.

Trellay LeventeForrás: Highlights of Hungary

6. Gém Péter
A Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója
Magyar márkát a globalizmus korában fenntartani sem egyszerű, nemhogy felfuttatni, de Gém Petinek sikerült - a Dorko cipői már évek óta hódítanak itthon, nem véletlenül hordja a Halott pénz frontemberétől kezdve Fucsovics Mártonig rengeteg híresség és sportoló.

Gém PéterForrás: Highlights of Hungary

7. Nagy Anna
Az Egyszülős Központ alapítója és vezetője, Highlights of Hungary jelölt 2018-ban
A Highlights of Hungary-nél hagyomány, hogy korábbi jelölteket kérnek fel nagyköveti szerepre. Az Egyszülős Központ vezetője két éve jelöltként szerepelt, most pedig nagykövetként Nagy Anna mutathat be számára kiemelkedő teljesítményeket.

Nagy AnnaForrás: Highlights of Hungary

8. Margaret Ann Dowling
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem brand és üzletfejlesztési vezetője
Az ír származású üzletasszony és médiaszakember 25 éve él Közép-Európában, Magyarországon. Margaret, mint hazánkban élő és Magyarországot jól ismerő külföldi származású szakember egy másfajta látószögből, mégis a Highlights szellemiségével tökéletesen összhangban tudja kiemelni és elismerni a számára kiváló magyar teljesítményeket.

Margaret Ann DowlingForrás: Highlights of Hungary

9. Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa
Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője
Házaspárként, de egyszemélyes nagyköveti szerepben az operaénekes és televíziós szakember, Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa, médiaszakember, publicista -ez az első alkalom, hogy egy nagyköveti szerepet ketten töltenek be.

Ókovács Szilveszter és Máthé ZsuzsaForrás: Highlights of Hungary

10. Highlights of Hungary csapata
Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi-Nagy Gergely, Remete Tibor
"A Highlights of Hungary az évek során egy olyan inspiráló közösséggé fejlődött, amit a tudás, az alkotó energia, a teljesítmény köt össze, melynek frissessége, jövőformáló képessége felbecsülhetetlen értékkel bír. Mi büszkén visszük ezt a szerepet!"

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat majd a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi-Nagy Gergely, Remete TiborForrás: Highlights of Hungary

Idén ősszel a közönség is lehet nagykövet

Októberben és novemberben a közönségnek is van beleszólása a jelöltállításba! A Highlights of Hungary Facebook oldalán kommentben, valamint Instagram oldalának, a #hassalkossgyarapits hashtag használatával is felhívhatjuk a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A Highlights of Hungaryről

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. Nagyköveteik támogatásával évről-évre olyan kiemelkedő történeteket és kiváló teljesítményeket gyűjtenek össze, melyekre méltán lehet büszke mindenki, melyek példaértékűek, szemléletformálóak, társadalmi hasznosságuk magas szintű.