Korda Györgyöt sokkolta Ambrus Kyri halálhíre

Korda György, Balázs Klári
Vágólapra másolva!
Levegőért kapkodott, alig tudott megszólalni Korda György, amikor megtudta, hogy meghalt Ambrus Kyri, a '60-as évek első magyar tinisztárja. Egy rendezvényen voltak Balázs Klárival, váratlanul érte őket a sokkoló hír. A Bors kamerája rögzítette első reakciójukat.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo is megírta, november 30-án meghalt Ambrus Kyri, vagyis Ambrus Margit, aki az utolsó, 1972-es Táncdalfesztivált leszámítva mindegyik rendezvényen indult. Az énekesnő évtizedek óta élt az újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Halálának híre is csak napokkal később jelent meg a médiában.

A Bors az utolsó interjúval emlékezett vissza az 1960-as évek magyar tinisztárjára. Az énekesnő 2015-ben azt mondta a lapnak

Ambrus Kyrit 16 évesen fedezték fel, angol és olasz nyelven jelentek meg slágerei és végigturnézta a keleti blokk szinte összes országát. Pályatársa volt többek között Aradszky László, akivel sokat duettezett vagy Zalatnay Sarolta is, akit megrendített a halálhír.

"Borzasztó, hogy mostanában folyamatosan búcsúznunk kell, összetörtem amikor megtudtam, hogy Kyri is elment.

- mondta Zalatnay a lapnak.

Korda György, aki szintén jó barátságot ápolt Kyrivel, a Bors munkatársától értesült a tragédiáról. Sokkolta a hír, alig tudott megszólalni. Balázs Klári sietett ekkor a segítségére, és átvette a szót: