Levegőért kapkodott, alig tudott megszólalni Korda György, amikor megtudta, hogy meghalt Ambrus Kyri, a '60-as évek első magyar tinisztárja. Egy rendezvényen voltak Balázs Klárival, váratlanul érte őket a sokkoló hír. A Bors kamerája rögzítette első reakciójukat.

Mint azt az Origo is megírta, november 30-án meghalt Ambrus Kyri, vagyis Ambrus Margit, aki az utolsó, 1972-es Táncdalfesztivált leszámítva mindegyik rendezvényen indult. Az énekesnő évtizedek óta élt az újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Halálának híre is csak napokkal később jelent meg a médiában.

A Bors az utolsó interjúval emlékezett vissza az 1960-as évek magyar tinisztárjára. Az énekesnő 2015-ben azt mondta a lapnak 

Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni. Látom a korombéli kollégáimon, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az énekléshez. Én nem akartam így járni, és nem bántam meg, hogy visszavonultam.

Ambrus Kyrit 16 évesen fedezték fel, angol és olasz nyelven jelentek meg slágerei és végigturnézta a keleti blokk szinte összes országát. Pályatársa volt többek között Aradszky László, akivel sokat duettezett vagy Zalatnay Sarolta is, akit megrendített a halálhír. 

"Borzasztó, hogy mostanában folyamatosan búcsúznunk kell, összetörtem amikor megtudtam, hogy Kyri is elment. Annak idején népszerűbb énekesnő volt, mint a hármas, amit Koncz Zsuzsával és Kovács Katival mi alkottunk. Állati szép hangú, gyönyörű lányként marad meg az emlékezetemben, nagyon sajnáltam, hogy korán otthagyta a színpadot. Azt hallottam, hogy a külsejével nem volt megelégedve, ezért vonult vissza

 - mondta Zalatnay a lapnak.

Korda György, aki szintén jó barátságot ápolt Kyrivel, a Bors munkatársától értesült a tragédiáról. Sokkolta a hír, alig tudott megszólalni.  Balázs Klári sietett ekkor a segítségére, és átvette a szót:

Az az igazság, hogy a napokban nem olvastunk, nem néztünk híreket. Nagyon-nagyon szíven ütött.