Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő komolyan veszi a koronavírus elleni védekezést. Már azelőtt maszkot hordott, hogy ismét kötelezővé tették volna az üzletekben, és már a harmadik oltást is felvette. Oszvald Marika nagyon elővigyázatos, amikor csak lehet, kerüli a tömeget.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő gőzerővel dolgozik, készül a darabjaira, ám őt is aggasztják a koronavírussal kapcsolatos hírek. Már felvette a harmadik oltását, de továbbra is nagyon odafigyel az egyéb megelőző intézkedésekre - írja vele készült interjújában a Metropol.

Amióta berobbant ez a járvány, szerintem mindenki óvatosabb lett egy kicsit. Bár az feltűnt, hogy aki megkapta már az oltásait, kicsit lazábban kezeli ezt az egészet. Nekem már mindhárom oltást beadták, de ugyanolyan elővigyázatos vagyok

- szögezte le Oszvald Marika.

"A színházon kívül nem szeretek nagy tömegben lenni, és a számokat látva próbálom is most kerülni ezeket a helyeket. Például a nagyobb bevásárlóközpontok közelébe nem is megyek. Ha a bevásárlásról van szó, akkor azt inkább a piacon intézem. A maszkot tényleg mindenhova felveszem, csak a színpadon és otthon nincs rajtam, fertőtlenítő pedig már a vírus kezdete óta van nálam. Szerintem csak így előzhetjük meg a bajt, de sajnos sokaknál azt látom, hogy hiába kötelező, még mindig nem veszik fel a maszkot" - árulta el a színésznő.

Oszvald Marika még akkor is hordta az egészségügyi maszkot, mikor a járvány lecsengőben volt.

Általában minden évben átesek az influenzán, na de ez legutóbb kimaradt. Biztos vagyok benne, hogy ez annak is köszönhető, hogy hordom a maszkot. Ebből is látszik, hogy hasznos dolog ez, főleg az ilyen hidegebb hónapokban, amikor a legtöbb beteg van

- tette hozzá a lapnak.