Presser Gábor az Origónak: Hiba volt, hogy nem akartam meggyőzni Kóbor Jánost, hogy oltassa be magát

Benkő László temetése, Farkasréti temető, Omega, Benkő László, 2020.12.02.
Presser Gábor Benkő László temetésén
Vágólapra másolva!
Presser Gábor, az Omega zenekar egykori tagja, a Kossuth-díjas zeneszerző jó kollégájaként emlékszik Kóbor Jánosra. Az Origónak elmondta, folyamatosan kérdezik az Omega 60. évfordulójával kapcsolatban, de Kóbor János elvesztése után már nem tud válaszolni. 
Vágólapra másolva!

Presser Gábor felidézte, hogy legutóbb Benkő László, majd az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás temetésén találkozott a hétfőn meghalt Kóbor Jánossal.

Presser Gábor Benkő László temetésén Fotó: Polyák Attila - Origo

Elmondta, a negyedik hullám indulásakor hallott arról, hogy Kóbor János nem hagyja, hogy beoltsák a vírus ellen. „Nem éreztem, hogy jogom van ahhoz, hogy felhívjam és győzködjem az ellenkezőjéről. Most már úgy látom, hogy hiba volt, hogy nem tettem. Ő azt mondta, hogy ez a betegség őt hidegen hagyja, távol marad tőle. Nagy tragédia, hogy nem sikerült..."

Presser Gábor felidézte, hogy nagyon fiatalon, az Omega tagjaként még soknak számított az 5 év korkülönbség, ami közöttük volt.

Presser Gábor a régi Omegában Forrás: Origo

Hozzátette, nem tud válaszolni az Omega 60. születésnappal kapcsolatos kérdésekre. Azt mondta: az LGT nem ünnepelte az idei 50. évfordulót, Somló, Laux és Barta nélkül úgysem lett volna igazi az ünnep, de kaptak egy gyönyörű ajándékot, a Csík zenekarnak az LGT zenéje előtti "tisztelgését", a nagyszerű "A dal a miénk" című Csík-LGT albumot.

Lehet, hogy a Kóbor, Benkő, Somló és Mihály Tomi nélküli "Omega 60" is tartalmaz majd egy ilyen kiadványt.