Óriási, állótapsos ovációval fogadta a nagy múltú Alekszandrinszkij Színház közönsége Vidnyánszky Attila második szentpétervári rendezését, Franz Kafka A per című regényének színpadi adaptációját. Első szentpétervári rendezése, a monumentális, az avignoni színházi fesztivállal koprodukcióban készült hatórás Bűn és bűnhődés a legnagyobb orosz színházi díjat, az Arany Maszkot kapta, és öt év óta is műsoron tartják.

A Bűn és bűnhődés sikere nyomán mind a szentpétervári közönség, mind az oroszországi szakma részéről nagy érdeklődés kísérte a 20. század egyik legnagyobb hatású írójának szövege alapján készült A per című előadást.

A nézők és az orosz színházi szakma kiemelt figyelme, illetve a mintegy négyórás látványos előadás kirobbanó sikere is jelzi, hogy Vidnyánszky Attila rendezései hosszú évek óta a rendkívül gazdag és színvonalas oroszországi élet fontos tényezőivé váltak.

Az Alekszandrinszkij Színház elismerten az egyik legjobb színház Európában, művészeti vezetője pedig a nagy orosz rendező, Valerij Fokin. Az Alekszandrinszkij Színházba rendszeresen kapnak meghívást a legjobb európai színházrendezők - így Vidnyánszky Attila is.

Az alábbi képre kattintva megtekintheti az előadásról készült legjobb fotókat:

A képre kattintva galéria nyílikForrás: Vladimir V.Postnov