Új magyar filmdráma készül a Rákosi-diktatúra korszakáról

Vágólapra másolva!
Fekete-fehérben forog Vitézy László legújabb filmje, Az énekesnő. Az alkotók éppen a forgatási időszak közepénél tartanak.
Vágólapra másolva!

A Megafilm gyártásában készül Vitézy László következő játékfilmje. A sztori az 1950-es évek Magyarországán játszódik. A kor hangulatát erősíti, hogy a film fekete-fehér lesz.

Forrás: Copyright/Dombóvári Tamás / Dt Media

Az énekesnő több mint egy szerelmi történet: a „szocialista erkölcs" nem nézte jószemmel Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista szerelmét, ezért a pár megpróbál Barcelonába disszidálni. Amikor egy besúgó lebuktatja őket, keményen meg kell fizetniük rendszerellenes tettükért. A koncepciós per már csupán csak színjáték.

Az alkotók az első időszak forgatási napjain vannak túl. A Megafilm új produkciójának két főszereplője Bánovits Vivianne és Herczegh Péter. További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producerpáros jegyzi. A forgatás január második hetében folytatódik.

Forrás: contact@tamasdombovari.com/Dombóvári Tamás / Dt Media

Vitézy László kapta idén a Sára-Csoóri Életműdíjat, amelyet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. hozott létre. Filmográfiájában – a teljesség igénye nélkül - többek között olyan alkotások szerepelnek, mint a Békeidő, a Vörös föld, az Érzékeny búcsú a fejedelemtől, a Pillangó, A galamb papné vagy A színésznő.