Kegyhelyet akarnak állítani Kóbor Jánosnak

Kóbor János, énekes, búcsúztató, halál, Bazilika, megemlékezés, haláleset, meghalt. Szent István Bazilika, 2021.12.17.
Vágólapra másolva!
Összefogtak az Omega-rajongók: kegyhellyel tisztelegnének Balatonaligán a december elején meghalt Kóbor János előtt. Az Omega menedzsere megígérte, hogy végigjárja az ehhez szükséges utat.
Vágólapra másolva!

Az Omega együttes jövőre ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Az alapító-zeneszerző Benkő László, és a basszusgitáros Mihály Tamás tavaly novemberi halálát követően, idén december 6-án az együttest alapító-frontember, Kóbor János is meghalt.

Az Omega-rajongók szorgalmazzák, hogy mihamarabb legyen egy olyan méltó hely, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének.

- mondta a Borsnak Trunkos András menedzser.

Elveszítették a szabadságot jelentő hőst

Az Omega menedzsere úgy fogalmazott a lapnak, hogy egy egész generáció vesztette el az elmúlt hetekben a számukra a szabadságot jelentő hőst, akit követtek tűzön-vízen át.

Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte – hangsúlyozta.

Sétányt nevezhetnek el róla

"Ezeket a pillanatokat imádta a zenész, hiszen a ringó vízen a kedvenc hobbijának élhetett, ott nyugalom volt és csönd, és körülötte volt a szerető családja. Kislánya, Léna, aki még csak 14 éves, és felesége gyakran elkísérték őt hajútjaira, de Mecky fiáról, Kóbor Dánielről is tudni lehet, hogy imádja a Balatont, hiszen a tó környékén, családi házban neveli kisebb gyermekeit."


– árulta el a menedzser.

Kóbor János hamvait kettéosztották: egyik felét a Balatonba fogják szórni, melynek időpontjáról még nem tudni biztosat.