Leslie Mandoki: Nem izzadtság volt, amit letöröltünk a koncert után az arcunkról, hanem könnyek voltak

Mandoki Soulmates Koncert, Budapest,  2021.08.21., Mike Stern, Al di Meola, Leslie Mandoki
Mandoki Soulmates Konzert; Budapest, Hungary; 21.08.2021; Leslie Mandoki
Vágólapra másolva!
A tavaly augusztusban megrendezett nagyszabású budapesti szabadtéri koncertjének exkluzív élő felvételét mutatja be szombaton, január 15-én este 9 órától a Mandoki Soulmates. A koncertet 16 kamerával rögzítették, és csúcskategóriás koncertfilm készült a felvételekből. „Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az európai és az amerikai sajtó és a közönség ilyen szenzációsan ünnepelte az új albumunkat, az Utopia for Realists - Hungarian Pictures című lemezt. A még most is tartó vészterhes világjárvány miatt nem tudunk turnézni sem Amerikában, sem Európában, viszont megható volt a tavaly augusztusi budapesti koncert a Bazilika előtt. Ezt a koncertfilmet mutatjuk be, ezzel köszönjük meg az egész világon a közönségünknek – Los Angelestől Sanghajig – a támogatást" - mondta az Origónak Leslie Mandoki.
Vágólapra másolva!

Az Origónak adott interjújában Leslie Mandoki kiemelte: számára nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy a szülővárosába jöhetett amerikai és angol zenésztársaival, a Soulmates-szel, és bemutathatták Bartók Béla és a magyar népzene nyomán írt teljesen új rock-szvit albumukat.

„A világjárvány nekünk, zenészeknek is nagy kihívás, de ez most nem rólunk, hanem a közönségünkről szól.

"Úgy éreztük, hogy ezzel tartozunk a közönségünknek. Legyen ez a fény a világjárvány sötét alagútjának végén. Legyen ez válasz a kihívásokra. Fiatalok, idősebbek, városiak és vidékiek kéz a kézben adjanak egy pozitív választ a járványra, ami egy karakterteszt mindannyiunk – a társadalmunk, az egyes emberek, a vállalkozások, a nemzetek és a zenekarunk – számára. Az albummal és a budapesti koncerttel erőt szerettünk volna adni a közönségünknek. A koncertfilmmel pedig a világ minden táján élő rajongóinknak szeretnénk megköszönni a sok évtizedes szeretetüket" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen élmény volt Budapesten koncertezni, Leslie Mandoki úgy fogalmazott: különösen jó volt Bartók Béla és a magyar népdalok nyomán írt rock-szvitet Budapesten próbálni a régi Bem klubban.


„Itt nőttem fel. Itt nevelkedtem a Syrius, a Rákfogó és a Mini zenéjén. Az amerikai és angol zenésztársaim is érezték a próbákon, hogy itt valami egészen különleges esemény előtt állunk. Persze, a Soulmates tagjain kívül minden szakember őrültnek tartott, hogy nem a világslágereinkkel állunk színpadra a Bazilika előtti téren, hanem teljesen új albumot mutatunk be. De úgy éreztük, ezzel tartozunk a közönségünknek. Egy zenésznek a holnapra kell gondolnia, nem a tegnapra.

Hittünk a közönségünkben, hittünk a magyar lélekben. Nem izzadtság volt, amit letöröltünk a koncert után az arcunkról, hanem könnyek voltak. Mindannyian meg voltunk hatódva attól a szeretettől, amit kaptunk a magyar közönségtől.

"Állva tapsoltak több alkalommal a koncert közben az emberek. Azóta is nagyon sokszor beszélgetünk a zenekar tagjaival, hogy menyire megható volt a budapesti koncert. Ez volt az egyetlen koncertünk tavaly, mert máshol lehetetlen volt fellépni a járvány miatt" - mondta Leslie Mandoki.

Mandoki Soulmates Koncert; Budapest, Hungary; 21.08.2021; Leslie Mandoki Forrás: Kleb Attila

A szombaton este 9-től látható streaming globális, nemzetközi esemény lesz. Leslie Mandoki úgy fogalmazott: szóljon a zene az emberségért, az odafigyelésért, a családokért, a barátokért, a nemzetekért és Európáért – a pozitív jövőért.
„Lépjünk ki abból a visszhangkamrából, amelyet a közösségi média teremt, és fogjuk meg egymás kezét. Ha valaki nem ért velünk egyet bizonyos dolgokban, az nem az ellenségünk, csak egy ember, aki másként látja a világot. A zenében van egy nagy összekötő erő. A budapesti színpadon is azt mondtuk: a világ kihívásaira Bartók Béla és a magyar népzene adta meg a művészi választ" - hangsúlyozta Leslie Mandoki az Origónak.

A két és félórás koncert vetítése mellett Leslie Mandoki élő adásban beszélget majd a zenekar tagjaival az elmúlt két év kihívásairól, valamint ízelítőt is kapunk újdonságokból, például az új Jethro Tull albumról.

„Visszatekintünk a világjárvány időszakára, és arról is beszélgetünk, hogy mi vár ránk az új évben, kinek milyen tervei vannak. Mi – a Mandoki Soulmates – ősztől turnéra indulunk, amely Berlinben indul. Műhelytitkokat is elárulunk, és betekinthetnek a nézők a kulisszatitkainkba. A koncertfelvétel pedig messze az eddigi legjobb lett. Úgy látom, az Utopia for Realists: Hungarian Pictures című lemez a legjobb albumunk, és a budapesti koncert pedig a legjobb koncertünk volt" - mondta Leslie Mandoki.