Ismert magyar tervezők mellett lengyel alkotók kreációi is bemutatkoznak a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében megvalósuló Budapest Central European Fashion Weeken (BCEFW), amely a Királyi Lovarda épületében és a Szépművészeti Múzeumban várja az érdeklődőket február 4. és 6. között.

Az MDDÜ keddi tájékoztatása szerint idén egy exkluzív élménnyel is készülnek: a Budapest Central European Fashion Week Pre-Fall Collection programjában még a nemzetközi divatbemutatók előtt lesznek láthatók a tervezők legújabb őszi-téli kollekcióinak limitált válogatásai. 

A bemutatók és a kísérőprogramok mellett február 5-én és 6-án a Fashion Streeten található Deák Palotában több magyar tervező is kiállításon mutatkozik be.  

A BCEFW Közép-Európa egyik legnagyobb divatrendezvénye, amely tematikus kísérőprogramokkal és exkluzív szolgáltatásokkal, valamint nemzetközi színvonallal biztosítja a magyar és közép-európai tervezők bemutatkozását a divatszakmában.  

Pillanatkép a 2021-es eseményrőlForrás: Holecz Endre

Az MDDÜ szervezésében megvalósuló, nemzetközi példákra épülő többnapos programsorozatot évente kétszer rendezik meg a magyar fővárosban. Mint írják, minden szezonban kurátori kiállítóteret és pop-up üzletet hoznak létre a kiegészítők tervezői számára. A kiemelt cél egy olyan divatesemény megvalósítása, amely révén Budapest, mint a régió meghatározó divatfővárosa, felkerülhet a globális divattérképre, vonzóbbá téve a Magyarországra látogatók számára.