A fürdőkádba is csak egy hónapja képes újra beszállni, mióta megműtötték a csípőjét, de Esztergályos Cecília máris azon gondolkodik, mi mindennel foglalkozik majd a kényszerpihenő után. A színésznő azt mondja, már jól érzi magát, és az orvosa is jóvá hagyta, hogy újra vezessen és színpadra álljon. 

Három hónap kényszerpihenő várt Esztergályos Cecíliára a csípőműtéte után októberben, amit eleinte nehezen viselt, mivel alig mozoghatott. A Blikk elérte őt telefonon, és boldogan újságolta, hogy minden a legnagyobb rendben.

"Az elmúlt hónapokban igazi borzalmakon mentem keresztül, de már remekül vagyok. Nemrég voltam kontrollon Sződy főorvos úrnál, és egy év múlva találkozunk legközelebb. Újra vezethetek, úgyhogy elmentem felrakatni az autómra a téli gumikat is" – újságolta a 78 éves színésznő, aki máris elkezdett felkészülni a munkára. 

Gyógytornára kell majd járnom és hosszú sétákat tennem. Két hétig fogom hangosan gyakorolni a házban fel-alá járkálva a szerepeimet  – magyarázta lelkesen a Kossuth-díjas művész, akit hamarosan újra láthatunk például a Sári bíró vagy a Mici néni két élete című darabban is.

A lapnak azt mondta, rengeteget köszönhet a férjének, Fonyódi Péternek, aki fél éve mindenben segítette, de azért igyekezett maga megoldani mindent, amit csak lehet.

Esztergályos Cecília a Zserbótangó című darabbanForrás: Új Színház

Egy hónapja tudok beállni a kádba tusolni, addig lavórban mosakodtam, ahogy annak idején is tettük. Lehet kapni zoknihúzót a gyógyászati segédeszközök boltjában, azzal húztam fel a zoknimat – mesélt a mögötte álló nehézségekről a Blikknek.

A sok séta és a gyógytorna mellett még sok mindenre ügyelnie kell: nem ülhet mélyre, nem teheti keresztbe a lábát és a hirtelen mozdulatokat is mellőznie kell.

"Visszafogottabbnak kell lennem. Korábban először cselekedtem, utána gondolkodtam, most már muszáj előtte gondolkodnom. Mindent csinálhatok, csak lassabban. Azt mondta a főorvos úr, hogy lazák az ízületeim, és nagyon kell figyelnem. Régen még az autóban is úgy utaztam, hogy a fejem mellett volt a lábam. Nem magamutogatásból. Így volt kényelmes."

A lapnak elárulta, hogy a pályatársaival ünnepelni fog, hiszen többek születtek január végén, február elején az egykori Família Kft. szereplői közül is.