73 éves korában meghalt Thierry Mugler francia divattervező - írja a Blikk.

Vasárnap meghalt Thierry Mugler, a felháborító, műfajokat megszégyenítő francia tervező, aki az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején uralta az európai kifutókat. A 73 éves Thierry halálát vasárnap este két közeli barátja erősítette meg, az okát nem árulták el. Mugler a franciaországi Strasbourgban született, a 80-as évek végének esztétikájához nagyban hozzájárult, mely az S&M-vel és a nagy divattal párosult. Sziluettje amolyan fordított háromszög volt, óriási vállakkal és levágott derékkal. Imádta a latexet, a bőrt és a domborulatokat.

Thierry Mugler 2019. február 26-án MontreálbanForrás: AFP/Martin Ouellet-Diotte

Korai múzsái közé tartozott Grace Jones és Joey Arias. Régóta kreatív együttműködésben dolgozott David Bowie-val, és még az Imannal tartott esküvőjére is felöltöztette. George Michael „Too Funky"-ja pedig gyakorlatilag egy televíziós Mugler-show volt. 

1997-ben a Clarins, a szépségipari konszern megvásárolta Mugler márkáját. 2003-ban ő volt Zumanity, a Las Vegas-i Cirque du Soleil show megalkotója. Alexander McQueen punk érzékenysége nagy érdemeket szerzett Mugler munkájának, ahogy Lady Gaga korai Bad Romance megjelenése is.

Később még olyan hírességeknek tervezett ruhát, mint Cardi B, vagy Kim Kardashian. A Mugler jelenlegi kreatív igazgatója, Casey Cadwallader az Instagramon ezt mondta: „Mugler megváltoztatta a szépségről, a magabiztosságról, a reprezentációról és az önmegvalósításról alkotott felfogásunkat".