Elkészültek a Pilinszky Másként zenei pályázat nyerteseinek klipjei

Vágólapra másolva!
Pilinszky János verseit népszerűsíti az a három új videoklip, amelyek a Kertész Imre Intézet versmegzenésítési pályázatának nyertes dalaiból készültek. Vastag Csaba, Müller Csenge és az Oliver From Earth dalainak klipjei már láthatóak az intézet közösségi felületein is.
Vágólapra másolva!

Új zenei alkotások inspirálásával is tisztelgett Pilinszky János születésének 100. évfordulója előtt tavaly a Kertész Imre Intézet féléves programsorozata.

A Pilinszky-hagyatékrészt is kezelő Intézet 2021 májusában indította el Pilinszky100 elnevezésű ünnepi rendezvényeit, amelyek sorában nagy sikerű irodalmi-kulturális beszélgetések, tablókiállítás, emlékbélyeg és emlékérme kibocsátás, valamint egy versmegzenésítési pályázat is megvalósult. Ez utóbbi azzal a céllal, hogy Pilinszky versei új köntösben, zenés feldolgozások segítségével minél szélesebb közönségréteghez juthassanak el.

Az irodalom és a zene, vagy a képzőművészet összefonódását pályázatai kiírásaival is ösztönözte az Intézet és ennek jegyében hirdette meg tavaly májusban a Pilinszky Másként pályázatot is, amelyre számos zenei stílusban, kimagaslóan sok, csaknem 200 versmegzenésítés érkezett.

A szakmai zsűri döntése szerint első helyezést Vastag Csaba Tilos csillagon című dala (Pilinszky János azonos című verse alapján) érte el, a második helyen Müller Csenge A tenger című alkotása végzett (Pilinszky János azonos című verse alapján), a pályázat harmadik helyezettje az Oliver From Earth Szörnyek című szerzeménye, melyben a Barabás Dávid – Patocska Olivér alkotáspáros Pilinszky János Téli ég alatt című versét zenésítette meg.

A nyertesek Forrás: Kertész Imre Intézet/Facebook

A nyertesek pénzdíjat, könyvcsomagot és egy videóklip forgatást nyertek, amelyet a Kertész Imre Intézetben készíthettek el tavaly novemberben.