Az Elk*rtuk című politikai krimi is ott van a European Film Marketen számos, a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producerpáros által készített film mellett. A Berlinaléhoz köthető európai filmpiacon a legjelentősebb terjesztők és gyártók tárgyalnak arról, hogy melyik nemzetközi forgalmazó veszi meg és mutatja be külföldön a filmeket. A világ minden tájáról jelen vannak itt a filmes alkotók és a szakemberek.

A világjárvány miatt 2022-ben a European Film Market az online térbe költözött, ahol a filmvilág valamennyi jelentős gyártója és forgalmazója képviseli magát február 10. – 17. között. Ma nyílik a Megafilm virtuális standja is, itt a huszonöt éves gyártócég teljes portfóliója látható, kiemelt fókuszban az El a kezekkel a Papámtól!, a Nyitva és az Elk*rtuk című mozifilmekkel. 

A Megafilm készítette az elmúlt év legnagyobb port kavaró és legnézettebb politikai krimijét, az Elk*rtuk című filmet, amelyet a hazai premier után Brüsszelben, Los Angelesben és Erdélyben is nagy sikerrel mutattak be. A nemzetközi vetítéseknek azonban itt még nincs vége, az európai filmpiacon is nagy az érdeklődés a 2006-os magyarországi eseményeket feldolgozó film után.  

Elk.rtukForrás: Megafilm

Az Elk*rtuk előkészületeit mindvégig meghatározta a járványhelyzet: amikor a nemzetközi alkotókkal tárgyaltunk, Európában tombolt a járvány, amikor el tudtunk kezdeni forgatni, minden egyes gyártási pillanatot befolyásolt a harmadik hullám, amikor pedig a mozikba kerültünk, akkor kapott erőre az őszi pandémia. Most személyesen képviselnénk a filmet a nemzetközi piacokon és megint egy Zoom megbeszélésen találjuk magunkat. Mindennek ellenére az egész film nagyon szerencsés csillagzat alatt áll az első perctől fogva, így az újabb online jelenlétet pozitív jelnek érezem

- mondta Helmeczy Dorottya producer.

Elk.rtukForrás: Megafilm

Dudás Viktor, a Megafilm értékesítési tanácsadója szerint, az Elk*rtuk című politikai krimi izgalmas színfoltja az idei marketnek. Miként fogalmaz:

Ahogy a régi hollywoodi mondás tartja, a film akkor van kész, amikor eljut a nézőkhöz. Mi most is azon dolgozunk, hogy minél több nézőhöz eljuttassuk. A marketen, a nagy vásártérben mindenki ránk találhat majd. Előzetesen van jó néhány egyeztetett tárgyalásunk, de a vásár alatt folyamatosan alakulnak új kapcsolatok

– magyarázta a szakember, majd hozzátette: Az Elk*rtukat nagyon jól fogadják, a külföldi vásárlók számára egyáltalán nem lényegesek azok a politikai felhangok, amelyek Magyarországon kísérték a filmet. Dudás Viktor szerint a legtöbb vásárlót az érdekli, hogy egy jól sikerült politikai krimiről van szó, amelyben nagyon erős a szerelemi szál is.