Ahogy arról az Origo beszámolt, nemrégiben Majkon átadták a Kamalduli Remeteség megújítását célzó fejlesztések újabb ütemét. A projekt általános célkitűzése a kulturális örökségvédelem, ingatlanfejlesztés és idegenforgalom harmonizációját szolgáló fejlesztési elképzelések gyakorlati megvalósítása, illetve ennek keretében a műemléképületekhez kapcsolódó környezeti értékek megőrzése, a történeti kertek helyreállítása és hasznosítása. Ennek megfelelően a Majki Kamalduli Remeteséget is a tágabb környezetével, mint autentikus, történeti helyszínnel együttesen és funkcionális összefüggésben kellett fejleszteni. E cél megvalósításában szerepel a projekt részét képező ingatlanok történeti hitelességen alapuló helyreállítása, illetve rekonstrukciója és hasznosítása.

A beszámolóban megtekinthető galéria mellett a remeteségről és annak megújításáról érdekfeszítő, a fejlesztést irányítókkal készített interjúkat bemutató film is készült. Ezt az alábbi videós beágyazásban lehet megtekinteni:

A videót a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram / NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. bocsátotta rendelkezésre.