A Budapesti Operettszínház főbejárata előtt már órákkal az esemény kezdete előtt kígyóztak a sorok. Izgatott, kíváncsi nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő - akik mind a Jekyll és Hyde közönségtalálkozójára érkeztek március 26-án a fővárosból és a különböző vidéki városokból.

„Ismét nagy fába vágtuk a fejszénket, de ez is a Színházunk célkitűzése. A közelmúltban olyan merész musical-projektekkel rukkoltunk elő, mint a Hegedűs a háztetőn vagy a Nine.Mindkét produkcióval fergeteges sikert arattunk, aratunk, és most belevágtunk a következőbe, egy nagyon komplex műbe - írja a Budapesti Operettszínház közleményében.  

Április elején mutatják be a Jekyll és Hide musicaltForrás: www.artandlens.hu/Varady Nikolett Peter Laszlo

A Jekyll és Hyde a világirodalom egyik klasszikus remekére épül, amely megelőzte Freud teóriáit. A musical azonban még komplexebb, mint az alapjául szolgáló gótikus kalandregény. A dalok nélkül, drámaként is megállná a helyét a színpadon. Az emberi jó és rossz, a bennünk lévő kettősség filozófiáját boncoló, ikonikus műalkotás.

Kiss B. Attila igazgató az előadás sajtótájékoztatójánForrás: www.artandlens.hu/Varady Nikolett Peter Laszlo

A mű legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére. Amikor Stevenson megírta a regényt, ez a kérdés még a tudományos fantasztikum regiszterébe tartozott. Napjainkban viszont már átléptük a határt, a klónozással a testet, a mesterséges intelligenciával az értelmet próbáljuk megteremteni – Isten helyett. Szándékaink jók – akárcsak a Jekyllé –, de a végkifejlet félelmetes – mint a musical főhősének szörnyű bukása, aki végül megöletni kényszerült a testét, hogy esélyt adjon lelkének feloldozására. Miközben a csodálatos zenét hallgatjuk, és elbűvöl bennünket a látványvilág, egészen biztosan el fogunk gondolkodni azon, hogy a testet talán tudjuk majd tökéletesen klónozni, az értelem kódolásában is érthetünk el sikereket, de az érzelmeket soha nem fogjuk tudni digitalizálni, és a lélek csakis az Istené." – nyitotta meg Kiss-B. Atilla főigazgató a közönségtalálkozóval egybekötött sajtóeseményt.

Két nappal ezelőtti közönségtalálkozón kígyózó sorok várakoztak a színház főbejárata előtt.Vidéki városokból: Somból, Újszászból, Gödről, Veresegyházról, Győrből, Pécsről, Boconádról, Cserkeszőlőről, Márkóból, Adonyból, Szigetmonostorról, Naszályról, Szigetszentmiklósról, Vácról, Tatáról, Boldogból, Visontáról, Nagykátáról, Nyíregyházáról, Balatonról, Zalaegerszegről, Egerből, Szolnokról, Békéscsabáról, Tolnáról, Salgóbányáról és Hajdúszoboszlóról.

Nagyon szeretnénk felvillantani a sötét, démoni világ emberi oldalát az előadásban, keressük a fényt, az egyensúlyt a jó és rossz között. Rendezői szándékom szerint már az első képben megjelenik a címszereplő édesapja." - hangsúlyozta Vincze Balázs, az előadás rendezője Jekyll és Hyde musical három szereposztásának premierje: Április 1-én, 2-án és 3- án lesz.