Április elején mutatják be a Jekyll és Hide musicalt

Jekyll és Hide musical, Operettszínház
Április elején mutatják be a Jekyll és Hide musicalt
Vágólapra másolva!
A Budapesti Operettszínház főbejárata előtt már órákkal az esemény kezdete előtt kígyóztak a sorok. Izgatott, kíváncsi nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő - akik mind a Jekyll és Hyde közönségtalálkozójára érkeztek március 26-án a fővárosból és a különböző vidéki városokból.
Vágólapra másolva!

Mindkét produkcióval fergeteges sikert arattunk, aratunk, és most belevágtunk a következőbe, egy nagyon komplex műbe - írja a Budapesti Operettszínház közleményében.

Április elején mutatják be a Jekyll és Hide musicalt Forrás: www.artandlens.hu/Varady Nikolett Peter Laszlo

A Jekyll és Hyde a világirodalom egyik klasszikus remekére épül, amely megelőzte Freud teóriáit. A musical azonban még komplexebb, mint az alapjául szolgáló gótikus kalandregény.

A dalok nélkül, drámaként is megállná a helyét a színpadon. Az emberi jó és rossz, a bennünk lévő kettősség filozófiáját boncoló, ikonikus műalkotás.

Kiss B. Attila igazgató az előadás sajtótájékoztatóján Forrás: www.artandlens.hu/Varady Nikolett Peter Laszlo

A mű legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Amikor Stevenson megírta a regényt, ez a kérdés még a tudományos fantasztikum regiszterébe tartozott. Napjainkban viszont már átléptük a határt, a klónozással a testet, a mesterséges intelligenciával az értelmet próbáljuk megteremteni – Isten helyett.

– nyitotta meg Kiss-B. Atilla főigazgató a közönségtalálkozóval egybekötött sajtóeseményt.

Két nappal ezelőtti közönségtalálkozón kígyózó sorok várakoztak a színház főbejárata előtt.

Vidéki városokból: Somból, Újszászból, Gödről, Veresegyházról, Győrből, Pécsről, Boconádról, Cserkeszőlőről, Márkóból, Adonyból, Szigetmonostorról, Naszályról, Szigetszentmiklósról, Vácról, Tatáról, Boldogból, Visontáról, Nagykátáról, Nyíregyházáról, Balatonról, Zalaegerszegről, Egerből, Szolnokról, Békéscsabáról, Tolnáról, Salgóbányáról és Hajdúszoboszlóról.

- hangsúlyozta Vincze Balázs, az előadás rendezője

Jekyll és Hyde musical három szereposztásának premierje: Április 1-én, 2-án és 3- án lesz.