Ingyenes filmvetítés és koncert Ukrajnáért a Nemzeti Színházban

SZOLIDARITÁSI NAP UKRAJNÁÉRT, Nemzeti Színház, Ökumenikus Segélyszervezet
Vágólapra másolva!
Összefog a Nemzeti Színház és az Ökumenikus Segélyszervezet a háború elől menekülőkért. 2022. április 24-én a Nemzeti Színházban kihelyezett adománygyűjtő perselyekben valamint a Segélyszervezet bankkártyás termináljain keresztül lehet támogatást eljuttattatni a bajbajutottaknak.
Vágólapra másolva!

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről - írja a nemzeti színház közleménye.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak a menekülőknek és menekülteknek,

akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, és átfogó segélyprogramot indított a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.

2022. április 24-én Ön is csatlakozhat a Nemzeti Színház és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásához és adományával támogathatja a háború elől menekülőket.

A Nemzeti Színházban kihelyezett adománygyűjtő perselyekben, valamint a Segélyszervezet bankkártyás termináljain keresztül tudja támogatását eljuttattatni a bajbajutottaknak.

Programok:

Április 24-én, vasárnap, 17 órai kezdettel filmvetítés lesz a Nemzeti Színházban, aminek a keretében

A boldogtalan című filmet mutatják be.

A kijevi Ivan Franko Ukrán Nemzeti Dráma Színház előadását felvételről, ukrán nyelven magyar felirattal láthatja a közönség.

SZOLIDARITÁSI NAP UKRAJNÁÉRT - filmvetítés és koncert Forrás: Nemzeti Színház/Ökumenikus Segélyszervezet

A boldogtalan című darab az ukrán hivatásos színház egyik létrehozójának, a színészként, rendezőként és drámaíróként is ismert

Ivan Karpenko-Karijnak a legnépszerűbb színműve, egyúttal az ukrán nemzeti drámairodalom örökségének fontos része.

A történet középpontjában egy szerelmi háromszög, Varka, Hnat és Szofia kapcsolata áll. Az ő viszonyrendszerükből bontakozik ki a dráma fő cselekményszála. A szerző ugyanakkor egy nehezebb, de mélyebb olvasatot is kínál az értelmezéshez, mely az örök értékek és fogalmak felé vezet bennünket... Az előadás a kiveji ukrán Nemzeti egyik friss bemutatója, premierje 2021 decemberében volt. A darabot rendezte: Ivan Urivszkij.

A vetítés után 20 órától megtekinthetik a Koncert-színház - Ukrán tűz című előadását.

A kijevi DAKH Színház – DAKH DAUGHTERS formációjának koncert-színházi előadása április 24-én, vasárnap, 20 órai kezdettel a Nemzeti Színház, Nagyszínpadán lesz.

Ukrajna és az ukrán nép most történelmének egyik legnagyobb tragédiáját éli át. Harcol szabadságáért, önállóságáért – a túlélésért. És ebben a küzdelemben nagy szüksége van a jóérzésű emberek segítségére, bárkitől és bármilyen formában is érkezzék" – mondják az alkotók.

A kijevi DAKH Színház társulatának egy része azért hagyta el Ukrajnát nem sokkal a háború kitörése után, hogy

új koncert-színházi előadásukkal felhívják az európai közvélemény figyelmét népük szenvedésére.

Az Ukrán tűz című előadásukat Franciaországban hozták létre, és európai turnéjuk állomása Budapest is. A társulat egyik formációja, a DAKH Daughters koncert-színháza a groteszk freak-kabarék világát idézi. Üzenete: segélykiáltás a világhoz, tanúságtétel a háború okozta humanitárius katasztrófáról, civilek szenvedéséről és haláláról Ukrajnában.

SZOLIDARITÁSI NAP UKRAJNÁÉRT - filmvetítés és koncert Forrás: Nemzeti Színház/kumenikus Segélyszervezet

A DAKH az ukrán alternatív szcéna egyik különleges formációja, nemzetközi fesztiváljuk a Gogolfest. A társulat vezetője, Vlad Troickij nem ismeretlen a magyar közönség előtt sem. Korábban dolgozott Debrecenben, Kecskeméten és Miskolcon is, társulatával pedig több alkalommal volt a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM vendége.

Előadók: Tetjana Troicka, Szolomija Melnik, Natalija Halanevics, Ruszlana Hazipova, Natalija Csarpe, Ganna Nyikitina

A „Szolidaritási nap Ukrajnáért" két előadására az ingyenes jegyeket a Nemzeti Színház honlapján keresztül tudja kinyomtatni: www.nemzetiszinhaz.hu/musor

Hogyan segíthet?
• Segélyprogramunk egyszerűen támogatható bankkártyás adományozással https://segelyszervezet.hu/adomanyozas oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon „Ukrajna" megjelöléssel.
• Deviza utalása esetén az alábbi számlákon várjuk az adományokat:
◦ EURO számlaszám (IBAN): HU 13-1176-3842-0065-8885-00000000
◦ USD számlaszám (IBAN): HU 39-1176-3842-0073-9012-00000000
◦ Bank neve: OTP Bank Nyrt.
◦ Számlatulajdonos: Hungarian Interchurch Aid
◦ SWIFT kód: OTPVHUHB
• Szállás vagy szolgáltatás felajánlásokat a [email protected] e-mail címen, illetve a +36 70 664 8645 telefonszámon fogadunk.
• Vállalati felajánlásokat kérjük a [email protected] e-mail címre küldeni. Munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül felveszi a kapcsolatot a megadott vállalati kapcsolattartóval.