Eltemették Görgey Gábort

VÁRI Attila; BERTÓK László; GÖRGEY Gábor, Prima Primissima
Görgey Gábor Kossuth-díjas író, miután átvette a magyar irodalom kategória Prima Primissima Díját a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2018. december 7-én. Mellette a kategória jelöltjei, Bertók László Kossuth-díjas költő és Vári Attila József Attila-díjas író, költő
Vágólapra másolva!
Végső búcsút vettek Görgey Gábor Kossuth-díjas írótól, költőtől, színműírótól, műfordítótól, volt kulturális minisztertől pénteken az Óbudai temetőben.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 92 éves korában meghalt Görgey Gábor Kossuth-díjas író, költő, színműíró, műfordító, egykori kulturális miniszter, a Magyar Televízió korábbi művészeti vezetője, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia és az Európai Akadémia alapítója.

Görgey Gábor temetését evangélikus és katolikus szertartás szerint tartották.

Beer Miklós nyugalmazott római katolikus püspök búcsúztatójában felhívta a figyelmet

Görgey Gábor kedves személyiségére, küldetésére és gazdag életútjára, amellyel másokat is gazdagítani tudott.

Görgey Gábor Kossuth-díjas író, miután átvette a magyar irodalom kategória Prima Primissima díját a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten, 2018. december 7-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Sorstársként idézte fel a kitelepítés éveit, majd azt hangsúlyozta, hogy az Istennek titkai és csodái vannak, amelyeket csak utólag érthetünk meg.

Fabiny Tamás evangélikus püspök elmondta, hogy Görgey Gábor nem tehetett mást, írt, mert ez volt a küldetése.

- mondta.

Görgey Gáborért szombaton 13 óra 30 perckor mondanak gyászmisét a Szent István-bazilikában.