Programsorozattal ünneplik Nemes Nagy Ágnes 100. születésnapját

Nemes Nagy Ágnes
Nemes Nagy Ágnes
Vágólapra másolva!
1922. január 3-án született Nemes Nagy Ágnes, a századik születésnapja alkalmából pedig egész évben, minden hónapban megemlékezik róla a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum egy-egy különleges program formájában. Május 19-én mások mellett Molnár Piroska és Rudolf Péter színész, valamint Járai Márk zenész beszél a Kossuth-díjas költőhöz fűződő viszonyáról.
Vágólapra másolva!

A „Viszonylagos öröklét" – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgetősorozat a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban várja a közönséget, a programok során minden alkalommal egy-egy irodalmár, színművész vagy zenész szakmai és személyes aspektusokból is bemutatja a költőhöz fűződő kapcsolódását.

A jubileumi sorozatban helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök, úgy mint a film, színház, gyerekirodalom, háború, szerelem és barátság, valamint mindezek elegye.

Nemes Nagy Ágnes Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség

A sorozat ötödik rendezvényére 2022. május 19-én, csütörtökön este 19 órakor kerül sor a MOMkult szabadtéri kertjében. A házigazda Juhász Anna irodalmár vendégei Schein Gábor irodalomtörténész, Molnár Piroska és Rudolf Péter színész, valamint Járai Márk zenész, énekes lesznek.

Az irodalmi est fókuszába a "privát" Nemes Nagy Ágnes és egyes verscsoportjai kerülnek.

Ilyen lesz például az Ekhnáton-ciklus, ami önmagában is egy különálló mű az egészen belül, és lezár egy pályaszakaszt. A beszélgetésben szóba kerül a költő családja, istenvágya, agnoszticizmusa, a "csak jó" kérdése, a kései prózaversek, és az is, hogy hogyan váltják fel a korábbi monológok helyét a dialógusok.

Nemes Nagy Ágnes Forrás: Fortepan/Hunyady József

Az esemény Facebook-oldalát itt találja.