Minden műfajban maradandót alkotott a pályán, pontosan tudta a helyét, szeretett a központban lenni, szeretett viccelődni, ami egy ilyen kvalitású embernél természetes - emlékezett az Origónak a tegnap meghalt Haumann Péterre Mikó István, aki két évig, 1991-93 között az Arizóna Színházban volt igazgatója a Kossuth-díjas színésznek. 

"Életerős emberre emlékszem, megdöbbentett a hír, nagyon régen nem találkoztam Haumann Péterrel, akivel a 80-as, 90-es években gyakran dolgoztunk együtt"- mondta az Origo megkeresésére Mikó István érdemes művész.

Az Arizóna Színházban a vezetésem alatt volt társulati tag két évig, ami átmeneti időszak lehetett az életében. A Madách Színházból eljött már, de nagyon vágyott a Katona József Színház társulatába bekerülni. Tudtam, hogy szeretne olyan szerepeket, amelyeket a Katona kínál neki és oda készül. Aktív, nagyon igényes ember volt, akire mindig lehetett számítani. A közönség pedig maximálisan honorálta őt."

Miskolc, 2012. február 8.: Willy Loman szerepében Haumann Péter, Arthur Miller: Az ügynök halála című drámájának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban. A színdarabot február 10-én mutatják be, Balikó Tamás rendezésébenForrás: MTI/Vajda János

Felidézte, hogy nyaranta gyakran járták szórakoztató előadásokkal az országot, ekkor mindig Haumann Péter Fürj utcai otthonában vették fel.

"Jókedvű embernek ismertem meg. Az útra mindig egy kis hűsítő fröccsöt hozott, ezek a turnék nagyon jó hangulatban teltek."

Jókedvű életerős ember volt, tudta a helyét a világbanForrás: Origo

Haumann Péter igényes és ízléses színész volt, aki valamennyi műfajban nagyot alkotott. A Magyar Televízióban is sokat dolgoztunk együtt főként a 80-as években, az utóbbi időben azonban nem találkoztam vele."

A Kossuth-díjas színész tegnap 81 évesen hosszú betegség után halt meg.