Egyre több hazai híresség is felemeli a hangát a fenntarthatóság mellett. Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, Patocska Olivér, az OliverFromEarth nevű projektjével, Krajczár Péter, a New Level Empire alapító tagja, és Miskovits Marci is szívesen vállalták a felkérést, hogy hazánk első környezettudatos könnyűzenei fesztiválján színpadra lépjenek. Ráadásul örömmel csatlakoztak Eke Angéla, a rendezvény nagykövete mellé, és közösen ültettek fákat Ráckevén, a Duna-part Feszt helyszínén is.

Hazánkban eddig soha nem látott, környezettudatos könnyűzenei fesztivállal várják idén nyáron először a zene és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit Ráckevén. Részben napelemmel üzemelő food tuckok és telefontöltő állomás, no plastic backstage, ökolábnyom csökkentés és faültetés minden 100 eladott napijegy után a környező településeken - csak néhány a Duna-Part Feszt vállalásai közül, amelyeket a szervezők és a fellépők is örömmel támogatnak. A Duna-part Feszt július 28-tól július 30-ig tart, Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában. Eke Angéla úgy gondolja, példamutató, hogy egy fesztivál csapata már az eseményt megelőzően is ilyen hiteles lépéseket tesz a zöldebb jövő megteremtéséért. 

Eke Angéla, a rendezvény nagyköveteForrás: Duna-part Feszt

A faültetés számomra a jövő szimbóluma, az pedig külön pozitívum, hogy az akcióban a fesztivál több fellépője is részt vett. Fontosnak tartom, hogy azok az előadók, akikhez ez a téma közel áll, kiálljanak érte, és használják a nyilvánosság építő erejét. Támogatom, hogy a szervezők kisebb, jól teljesíthető vállalásokat tesznek, a fokozatosság elvével pedig abszolút egyetértek, mert szerintem is ezek működnek a legjobban akkor is, ha valaki hosszútávon tudatos életmódot szeretne folytatni" – magyarázta Eke Angéla.

Eke Angéla, Patocska Olivér, Krajcár Péter, Mikovits Marci és Horváth BoldiForrás: Duna-part Feszt

A Kelemen Kabátban frontembere is szívesen vett részt a faültetésben és azt is jó iránynak tartja, hogy a Duna-part Feszt komoly környezetvédelemmel kapcsolatos vállalásokat tesz.

„Örülünk neki, főleg annak, hogy kezd trenddé válni, hogy szem előtt tartjuk a környezetünket. Mi is figyelünk erre a magánéletünkben, illetve ügyelünk rá a gyermekeink nevelése során.

Duna-part Feszt, Horvát Boldi, Kelemen Kabátban, faültetésForrás: Duna-part Feszt

Főleg a fogyasztás csökkentése az, amire figyelek: a lehető legkevesebb eldobható termék használatára, tárgy helyett élmény ajándékozására. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, és lehetőleg helyben termelt dolgokat vásárlok" – mondta el Horváth Boldi.

Duna-part Feszt, faültetésForrás: Duna-part Feszt

A fesztiválon színpadra lép többek között Ákos, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, a New Level Empire, a Kelemen Kabátban és a Hősök.