Holtan találták a tengerben Takahasi Kazuki híres japán mangaszerzőt és játéktervezőt, a népszerű Yu-Gi-Oh!-sorozat alkotóját - közölte csütörtökön a japán média.

A 60 éves Takahasit, akinek eredetileg Kazuo volt a keresztneve, Nago közelében, a parttól 300 méterre találta meg a vízben szerdán a parti őrség. A férfi búvármaszkot viselt. A helyi média jelentése szerint a rendőrség vizsgálja halálának körülményeit. A hatóságok szerint harapásnyomok voltak a férfi testén, valószínűleg cápa vagy más tengeri élőlény támadhatta meg.

Az író egyedül utazott Okinavában, és egy autókölcsönző cég hívta ki a rendőrséget, mikor nem sikerült elérniük - írja a The Japan Times.

A mangaszerző és játékfejlesztő leghíresebb munkája, a Yu-Gi-Oh! - amelynek jelentése Játékok királya - 1996 és 2004 között jelent meg mangasorozatként. Főszereplője egy fiú, aki különféle játékokkal old meg konfliktusokat.

A mangából videojáték és kártyajáték is készült, amelyet világszerte forgalmaztak. A Yu-Gi-Oh! animesorozatként 2000 és 2006 között futott a televízióban.