David Coultharddal, a Balkan Fanatikkal és a Blahalousianával folytatódik az MCC Feszt

SCHOBLOCHER Barbara Tusnványos koncertek  - 45 Street, Blahalousiana
Tusnádfürdő, 2022. július 22. Schoblocher Barbara énekel a Blahalousiana zenekar koncertjén a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. MTI/Veres Nándor
Vágólapra másolva!
Órákon belül kezdődik az MCC Feszt második napja, ahol a szakmai-közéleti viták és beszélgetések mellett újabb sztárok lépnek fel a fesztivál esztergomi színpadjain - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

MOL Nagyszínpad

A Széchenyi téren délben indul be az élet, amikor Köbli Norbert és Szentgyörgyi Bálint beszélgetnek arról, mit adott a világnak a magyar film. Utánuk William Dalrymple érkezik, aki a bigtech-cégek és a szabad világ egyre furcsább kapcsolatáról beszél, majd részt vesz a következő eseményen is, amelynek keretében James Mumford és Tibor Fischer társaságában fejtik meg, mi az élet igazi értelme.

A délután folyamán kiderül, miért jó egy bank, ha magyar és hogy valóban elhozza-e az áhított sikert a magyar felsőoktatás számára az egyetemi modellváltás.

Az MCC Arénában is déltől kezdődnek a szakmai beszélgetések, többek között építészetről, a könyv értékének őrzéséről és az MCC-ből indult sikeres szakmai karrierutakról. Délután az Európa előtt álló kihívásokról és lehetőségekről beszélget Dr. Cséfalvay Zoltán, Tessa McIver és Antonio Vezzani, majd arról esik szó, hogyan lehetséges jó ügyeket szolgálni a közösségi médiában.

Mindszenty Színpad

A sort a bazilika harangszavára Csák János miniszter könyvbemutatója nyitja Az amerikai géniusz című új munkájáról Patrick Deneen amerikai konzervatív politikai filozófussal beszélget. (A könyv a napokban jelent meg az MCC Press gondozásában.)

Ezt követően a kultúrharc kulisszái mögé lehet betekinteni Kovács Ákos, Ókovács Szilveszter és Kiss Viktor segítségével.

14:45-kor kezdődik a Mandiner szervezésében a fesztivál egyik legizgalmasabb vitája, melynek keretében

Navracsics Tibor és Balázs Péter csapnak össze, a témát pedig a hazánk előtt álló kihívások szolgáltatják.

A Filozófusok a hatalom árnyékában című pódiumbeszélgetésen Lánczi András, Sári László és Dr. Mezei Balázs Mihály osztja meg gondolatait.

17 órakor a Formula-1 legendás alakja, David Coulthard lép a színpadra. Előadásának címe:

David Coulthard Forrás: Getty Images/2019 Humberto Romero/Humberto Romero

Zöld Színpad

A klímapolitika aktualitásairól szervezett beszélgetéseken mások mellett Ürge-Vorsatz Diána, Kitta Gergely, Litkei Máté, Feldman Zsolt, Michel Berthelemy és Kevin Oswald osztják meg gondolataikat.

Katona Színpadon

A Horthy-korszak vitás kérdései mellett hallhatunk a magyar bor titkáról és az egészséges életmódot támogató magyar sikertermékekről is. Amerikában kutató magyar fizikusok segítségével eredhetünk a gravitációs hullámok nyomába, de megtudhatjuk azt is, milyen, amikor kultúra és hagyomány egy ruhában ölt testet.

A Kapcsolatok Házában sálat festhetnek, táskát készíthetnek, önismereti programon és filmvetítésen vehetnek részt az érdeklődők. Az Edu sétányon ma is több mint ötven kiállító várja a fesztiválozókat.

Zenei fellépők

A nagyszínpad zenei programja 18:30-kor kezdődik, ezt követően másfél óránként váltják egymást a fellépők, sorrendben a ManGoRise, a Balkan Fanatik és a Parno Graszt.

Az MCC Sziget területén található MKB Bank Színpad 18 órától ígér könnyed kikapcsolódást a fesztiválozóknak. A forgatókönyv hasonló, mint a Széchenyi téren: másfél óránként kezdődik újabb koncert, előbb Horváth Tamás, majd a New Level Empire, a Blahalousiana, végül a Dzsúdló lép fel.

Schoblocher Barbara énekel a Blahalousiana zenekar koncertjén a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én Forrás: MTI/Veres Nándor
A Mindszenty Színpadon ma este a Herczku Ági kvartett, a Kozma Orsi akusztik, Hangácsi Márton, valamint Nagy Csomor András és zenekara koncertjeit hallhatjuk.

Az Arénában 23 órától Korda György és Balázs Klári, rögtön utánuk Dévényi Tibi bácsi, majd a Szeresd a Trashem Bébi emeli a hangulatot. A nap zárópartija 2:30-kor kezdődik DJ Endyvel.

Az elővételes Feszt pass-ok már elfogytak, a helyszínen azonban lehet még jegyeket venni az MCC Feszt belépős eseményeire. A teljes program ide kattintva böngészhető, alább pedig térkép segítségével mutatjuk, mit hol találnak az Esztergomba érkezők.