Bejelentették, mikor tartják meg a jövő évi Szigetet

Sziget, sziget 2022, fotók, utolsó nap, 2022. 08. 15., galéria, összegzés
Vágólapra másolva!
Telt házas napokkal és összesen mintegy 452 ezer látogatóval zárt a két üres év után hatalmas érdeklődés mellett újraéledt Sziget. Sajtóközleményükben azt is elárulták a szervezők, hogy jövőre mikor tartják meg a fesztivált.
Vágólapra másolva!

Telt házzal indult a Sziget, aztán pénteken és szombaton is közel állt ahhoz, hogy ki kelljen tenni a megtelt táblát. „A Fesztivál hiánya mutatja meg igazán annak értékét, fontosságát, jelentőségét, azt, hogy a Szigetre, az általa képviselt értékekre akár az év minden napján szükség lenne" – mondja Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott mindannyiunkban, de mi most nem egyszerűen a régi életünket szerettük volna visszakapni, hanem az elmúlt időszak tapasztalataival, érzéseivel gazdagodva, ha úgy tetszik, megerősödve, új gondolatoknak, alkotásoknak, élményeknek igyekeztünk helyet adni. És nagy örömünkre, valamint a több százezres "Sziget család" megelégedésére, közösen részesei voltunk egy olyan megújulásnak, mely a Sziget sokszínű szabadságában válhatott teljessé" – mondta Kádár.

Az egyik legnagyobb változás idén a be- és kiengedési rendszer újratervezése volt, egyrészt, hogy a "K" híd külső részét ne terhelje annyira a fesztivál, másrészt a nagy tömegeket vonzó koncertekre könnyebb legyen a bejutás, illetve onnan a kijutás. "A rendszer kiválóan vizsgázott" – mesélte Kádár. "Már az első napon, Dua Lipa koncertjére több tízezer vendégünk érkezett, és minden bonyodalom nélkül, időben bejutottak a Szigetre. És hasonló napunk volt még kettő" – tette hozzá a főszervező. A látogatószámmal kapcsolatban Kádár elmondta, hogy igazán nem az a nagy siker, hogy volt egy telt házas és kettő ahhoz közeli nap, hanem az, hogy a hat nap alatt kiegyenlített volt a látogatók száma. "Ez azt jelenti számunkra, hogy nem egy-egy koncert vonzó a Szigeten, hanem a fesztivál maga" – tette hozzá. A hangerőt is sikerült kordában tartani, olyannyira, hogy Újpestről reklamáltak is a közlemény szerint, hogy nem hallhatják a fesztivál programjait.

Forrás: Rockstar Photographers

Sok panasz érkezett azonban a szálló porra, amit a Sziget előtti hosszú hetek aszályos időszaka okozott. "Folyamatosan igyekeztünk locsolással portalanítani, a fenntarthatóságot is figyelembe véve ügyelve, hogy nem ivóvízzel, hanem a Duna vizével tegyük azt" – mondta Kádár. A panaszok azonban jogosak, "bármennyire küzdöttünk, a por többször győzött."

Hatalmas sztárokat láthattunk a színpadokon, és a szerencsések hatalmas sztárokat láthattak a nézőközönség között is. Kíváncsi volt ugyanis a Szigetre Zendaya Maree Stoermer Coleman, akit egyszerűen Zendayaként ismer a világ, és vele jött Tom Holland is, mert korábban hallották, hogy óriási koncertek várhatók a Szigeten. Szintén a Szabadság Szigetére jött Pablo Schreiber kanadai-amerikai színész, aki nem először jár hazánkban; a Halo című filmet forgatta itt, és most visszatért kedvenc városába. Szintén boldogan járta az elmúlt napokban Budapest utcáit, majd a Szigetre is kilátogatott napjaink egyik leghíresebb színésztehetsége, Timothée Chalamet, aki – akárcsak Zendaya – a magyar fővárosban forgatja a Dűne című film második részét.

Forrás: MTI

Jövőre 30 éves, és jön a 10 milliomodik látogató

2023-ban augusztus 9.-14. között rendezik meg a fesztivált. A Sziget 1993-ban indult, jövőre tehát 30 éves lesz, és fura egybeesés, hogy jövőre várják a kezdetek óta számolt 10 milliomodik látogatót is. A szervezők a Sziget végeztével már fordulnak is a következőre, és már most, augusztus 18-tól, de csak 48 órán keresztül tartó, nagyon kedvezményes akciót indítanak.