Ismét megtelik Zamárdi, ma indul a Strand Fesztivál

STRAND Fesztivál
Vágólapra másolva!
Tizedik alkalommal nyitja meg a kapuit Zamárdiban a Strand Fesztivál, a jubileum alkalmából pedig igencsak változatos zenei kínálat várja a látogatókat: olyan nemzetközi fellépők váltják egymást a színpadon, mint Sean Paul, Parov Stelar és Timmy Trumpet, de a hazai előadók élvonala is a Balaton-parton bulizik augusztus18 és 21 között.
Vágólapra másolva!

Tíznél is több színpadon és programhelyszínen négy nap alatt közel kétszáz program várja a Strand fesztivál vendégeit a MOL Nagyon Balaton egyik legnagyobb eseményén, idén pedig különösen sokszínű nemzetközi zenei kínálattal készültek a szervezők:

fellép a jamaicai szupersztár, Sean Paul, az electro swing egyik legnépszerűbb előadója, Parov Stelar, a népszerű ausztrál DJ, Timmy Trumpet, de olyan nevek is váltják egymást a kínálatban, mint Alvaro Soler, a Clean Bandit, a Kungs, Sam Feldt, a The Stichman Project és Tom Walker, azaz klasszikusok, Grammy-díjasok és aktuális slágergyárosok mind Zamárdi felé veszik az irányt.

Stand Fesztivál Forrás: Strand Fesztivál / Major Kata

A Strand és a Hajógyár közös projektje is az idei fesztiválon debütál. A két csapat felkérésére élő legendák és fiatal művészek dolgoztak együtt az elmúlt hetekben és közösen hoztak össze olyan feldolgozásokat és új dalokat, amelyek egy része kizárólag a Strand Fesztiválon lesz hallható, a legtöbb azonban várhatóan a rádiók és a YouTube nagy sikere lesz majd.

A Valmar az R-Go negyven éves slágerét, a Bombázót dolgozta fel, a pár nappal ezelőtti premier után élőben először vasárnap a MOL Nagyszínpadon szólal meg ez a dal, amelyhez a videóklipet is a koncerten forgatják. Szintén vasárnap szerepel együtt az Ivan and the Parazol és Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó Mocskos idők című dalát állítják együtt színpadra, amely a Besúgó című sorozat főcím zenéjeként lett újra nagy sláger nemrég. Az első estén több legenda is vendégeskedik a Strandonon. Délután a KFT zenekar vendége lesz a Carson Coma, ők a Bábu vagy! című dalt adják elő együtt, éjjel pedig a Wellhello vendégeként jön Charlie. A Nézz az ég felé! című klasszikus most hallható majd először és talán utoljára a kettejük előadásában. Sokan kíváncsian várták, hogy a Kispál és a Borz Még egyszer című dala hogyan szólal meg az Analog Balaton tolmácsolásában – ez is kiderül a Strandonon! Akárcsak Az utolsó szerelmes dal, amelyet Jónás Vera és Karácsony János közösen keltett újra életre.

Strand Fesztivál FOTÓ: MUDRA LÁSZLÓ - ORIGO

Szintén különleges produkcióval készül a Halott Pénz: az év eleji Arénakoncert után augusztus 20-án a Strand Fesztiválon egy egész nap a tizennyolc éves együttes születésnapja jegyében zajlik. A fesztivál szervezői Marsalkó Dávidot és csapatát kérték fel, hogy állítsák össze az aznapi fellépősort a tizennyolc éves zenekar tizennyolc programmal és koncerttel érkezik.

A MOL Nagyszínpad programját záró kétórás show-ban gospelkórus és több vendég művész is szerepel, akikkel korábban már dolgozott együtt a zenekar. Napközben több színpadon az ő meghívásukra ad koncertet Krúbi, Dzsúdló, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a Supernem, Ohnody, a Hiperkarma, a Mary Popkids, Beton.Hofi, a ByeAlex és a Slepp, illetve a Hősök. Éjjel a
Filmio Kertmozi egyik filmjét is a Halott Pénz választotta, de a hajnaléig tartó szülinapi afterpartit is a csapat és barátai celebrálják.

Halott pénz Life TV

És Augusztus 20-án nemcsak a Halott Pénz Fesztivál teszi emlékezetessé az estét, de a kilenc órás kezdés előtt Zamárdi Szabadstrandjáról, a Strand Fesztiválról lesz látható a Balaton legnagyobb tűzijátéka is!

Már-már hagyomány a Strand Fesztivál programjában az egyik legnépszerűbb éjszakai helyszín, amelynek ezúttal is Járai Márk a házigazda-szervezője. Este tizenegy után naponta két koncert a Balaton partján, a tábortűz mellett csupa olyan előadóval, akiket máskor nagyszínpadokon láthatunk. Érkezik Giogrio és Barni, Lovasi András, Azahriah, a Bohemian Betyars Trio, Szekeres Andris X Barbaro, Saya Noé, Ohnody, Szivák Zsolt, Kirstoaf, Nové Soma, Beton.Hofi és a házigazda, Járai Márk.

Minden további információt a fesztivál honlapán találnak.