Feldolgoztak egy izlandi dalt, majd Mick Jagger kereste fel őket

Kaleo, Kaleo zenekar, zenekar,
NEW YORK, NY - JANUARY 28: Rock band Kaleo attends the 60th Annual GRAMMY Awards at Madison Square Garden on January 28, 2018 in New York City. (Photo by John Shearer/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noha a hetvenes évek amerikai rock- és blues zenéi által inspirálódott Kaleo soha nem törekedett hangzásában arra, hogy igazán mainstream előadóvá váljon, mégis kevesebb, mint egy évtized alatt a műfaj egyik legnépszerűbb képviselői lettek. Az izlandi Kaleo október 11-én csütörtökön a Barba Negrában ad koncertet.
Vágólapra másolva!

Alig egy évvel azután, hogy megalakult az együttes, máris országos hírnevet szereztek hazájukban azt követően, hogy feldolgozták az izlandi könnyűzenei klasszikusnak számító Vor í Vaglaskógi című számot. A hetvenes évek amerikai rock- és blues zenéi által inspirálódott banda azonban 2016-ban, az A/B című albumával vált világszerte ismerté. A lemez három kiemelkedő dalt is tartalmazott: a Grammy-jelölt No Good, az arany státuszt elért All The Pretty Girls és a listavezető, kétszeres platina Way Down We Go című slágert. Utóbbit

két tucat televíziós műsorban használtak fel, a Grace klinikától a Riverdale-ig és vezette a Hollywood Reporter tévés slágerlistáját is.

Ezek után nem csoda, hogy a banda dalait csak a Spotify-on több, mint egy milliárdan hallgatták meg és harminckilenc nemzetközi elismerést zsebeltek be, valamint számtalan teltházas koncertet adtak Londontól Moszkváig. Az izgalmas élő fellépéseinek köszönhetően a JJ Julius Son frontember által vezetett együttes már az első amerikai turnéján minden jegyet eladott, de kiemelkedő koncertet nyújtott olyan nemzetközi óriásfesztiválokon, mint a Coachellán, a Lollapaloozán vagy a Bonnaroo-ban, 2018-ban pedig a Sziget Fesztivál nagyszínpadán is felléptek. És 2017-ben

a Rolling Stones stadionturnéján őket választották előzenekarnak.

A Kaleo legutóbbi albuma, a Surface Sounds tavaly áprilisban jelent meg, az ezen szereplő olyan dalok, mint az I Want More, a Break My Baby, az Alter Ego vagy a Hey Gringo rögtön közönségkedvencekké váltak. Az új lemez kapcsán pedig természetesen újra útnak indultak és Budapest sem marad ki a turnéból: csütörtökön a Csepelre költözött Barba Negrában lépnek fel.