Letiltotta a családja a legendás magyar dalszerző fiókban maradt dalait

Dobos Attila, zeneszerző
Vágólapra másolva!
Hiába vannak meg a kéziratok a fiókban és bízta rá névlegesen a szellemi örökségét egykori párjára a táncdalénekes, Dobos Attila családja nem segít Erzsónak, hogy bejegyeztethesse a szerző nevére a dalokat - írta a Bors.
Vágólapra másolva!

Két dalszöveg is vár Dobos Attila szerelménél, hogy megzenésítve a nagyközönség is hallhassa, de a család nem szeretné, ha ezek megjelennének - írta a lap.

Fiókban kell maradnia

Dobos Attila halála után pár dalt még ráhagyott egykori párjára, amit nem tudott már életében kiadatni. A lírai dalokat szerette volna kedvesével, Erzsóval felénekeltetni, de sajnos a dalszerző betegsége miatt nem volt már rá lehetőség. Az énekesnő azért szerette volna ezeket bejegyeztetni a szerzői jogvédő hivatalnál, hogy tovább vigye az ő drágája emlékét. Ám egy, a családhoz közelálló ismerős elmondta, hogy nem szeretnék bejegyeztetni ezeket a műveket.

A család és gyerekek határozottan kijelentették, hogy nem szeretnék, ha kiadnák ezeket a szerzeményeket.

Úgy hallottam, hogy Erzsó teljesíti a rokonok kívánságát, hogy elkerülje a konfliktust, és tiszteletben tartsa a kívánságukat – mondta az ismerős.

A Bors információi szerint a családot meg is kereste Erzsó, akik neki is kijelentették, hogy nem szerettek volna a lejelentéssel foglalkozni. Ezért Dobos egykori kedvese nem is próbálta meg a levédést, hogy így elkerülje a rossz kapcsolatot a hozzátartozókkal. Ennek hiánya miatt azonban

az albumra se kerülhetett fel az a két, soha nem hallott szerzemény.