A Tankcsapda gitárosa az utolsó pillanatig fogta a haldokló rajongólány kezét

Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár.
2017.04.12.
Tankcsapda interjú a Kompót bisztróban. Tankcsapda magyar rockegyüttes, interjú, Lukács László basszusgitáros/énekes, Fejes Tamás - dobos, Sidlovics Sidi Gábor - gitár. 2017.04.12.
Vágólapra másolva!
Megszületett az ítélet: 10 hónap fogházat kapott, két évre felfüggesztve és két évre eltiltották a vezetéstől azt a férfit, aki elütötte B. Katát, majd cserben hagyva továbbhajtott az M3-as autópályán. Kata testére az utánuk érkező Tankcsapda talált rá, a zenekar egyik tagja, Sidi a mentők kiérkezéséig fogta a haldokló lány kezét. A gitáros elmondta: sosem fogja elfelejteni a gyönyörű mosolyú lányt.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a bíróság cserbenhagyásért V. Martint, azt a férfit, aki az M3-as autópályán halálra gázolta, majd magára hagyta az ott sétáló B. Katát. A korábbi tárgyaláson már kiderült, hogy Kata vérében drogot találtak, azóta viszont arra is fény derült, hogy a gázoló is fogyasztott kábítószert: szervezetében ugyanis amfetamint mutattak ki, amit a baleset előtt 6-8 órával fogyaszthatott, de az bizonyos, hogy 24 órán belüli időpontban.

Sidlovics "Sidi" Gábor Fotó: Csudai Sándor - Origo

– Nagyon nehéz most megszólalni, de most már tudok csak a szépre és jóra emlékezni – mondta nagy sóhaj kíséretében a Borsnak a Tankcsapda gitárosa, Sidlovics Gábor, azaz Sidi. – Lehet furcsán hangzik, de én hiszem, hogy Kata megtalálta már a lelki békéjét. Kis megnyugvást ad, hogy utolsó leheleténél vele voltam. Mostanában szinte minden nap eszembe jut Kata. De már nem a baleset képeit látom, hanem a mindig vidám, mosolygós fiatal lányt, akit mindenki szeretett. Pár hete az egyik fesztivál csinált egy kisfilmet, amihez Tankcsapda-koncertfelvételeket is használtak. Elküldték az elkészült anyagot, és egyszer csak azt látjuk, hogy benne van Kata, valaki nyakában ülve, mosolyogva énekli az egyik dalunkat. Ilyen kisugárzása volt, mindenki észrevette. Ezt viszem magammal, életem végéig velem lesz!