Jótékonysági gálaest az Operettszínház tragikusan megsérült fiatal balerinájáért

Érted táncolunk - Jótékonysági gálaest
Vágólapra másolva!
A Budapesti Operettszínház meghívására összefogtak a hazai táncszakma jeles képviselői az ország minden szegletéből Tóth Nikolettért, az Operettszínház fiatal balerinájáért, aki tragikus balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban. A december 5-i jótékonysági gálaesten 14 klasszikus balett, kortárs-, és néptáncegyüttes közel 80 táncművésze lép színpadra: Badora Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Budapesti Operettszínház, Feledi Project, Győri Balett, Kecskemét City Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Táncművészeti Egyetem, Miskolci Balett, OPERA/ Magyar Nemzeti Balett, Pécsi Balett, Pirók Zsófia, Re-Production Dance Company, Szegedi Kortárs Balett.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott a Budapesti Operettszínház balettigazgatója, majd elmondta:

,,Két táncművész, Tóth Nikolett és Babácsi Benjámin a szokásos útvonalukon közeledtek a munkahelyükre, majd egyszer csak a magasból egy hatalmas robajt hallottak, ami után azonnal egymásba kapaszkodtak, és elkezdtek futni az életükért."

Apáti Bence hozzátette:

A budapesti házomlásban súlyosan megsérült balerina kezét nemrég megkérték Forrás: Facebook/Budapesti Operettszínház/Fotók: Somai Valér

,,Nikolett Isten segítségével életben maradt, amit még - ezt most már talán elmondhatom - az orvosok is kisebb, de inkább nagyobb-fajta csodának tudtak be. Egészen az elmúlt hétig kórházban volt, néhány napja kiengedték, de csak egy rövid időre. Amíg otthon van, szerelme/vőlegénye gondoskodik róla és vigyáz rá.

Sajnos Nikolett gerince (is) nagyon súlyosan megsérült a balesetben, emiatt jelenleg nem tudja a lábait használni, segítségre szorul, ágyhoz, kerekesszékhez van kötve. Niki viszont egy igazi Csodanő, hatalmas küzdő, elképzelhetetlenül nagy harcos, imádja az életét és a szerelmét, közben vidám tudott maradni, nem vesztette el a humorát és az életszeretetét. És nem vesztette el a hitét sem, a hitét abban, hogy újra lábra fog állni, hogy ismét táncolni fog. Hisz abban, hogy újra láthatja majd a közönség, amint a Diótörő főszerepét vagy Flaviát, vagy épp a Képfaragó női főszerepét, a Múzsát táncolja. Az egyik, ha nem a legjobb táncművésze az Operettszínháznak, lehengerlő technikai tudással és előadóművészi képességekkel rendelkezik. Számos prózai színész megirigyelhetné karakterformalásait, egészen drámai volt például, ahogyan nagynevű, Kossuth-díjas elődeit idézve Flaviaként siratta szerelmét, Spartacust a Korhatár nélkül című balettestünkön. Nikit viszont ma otthon ápolja valódi szerelme, hősiesen, példamutató módon gondoskodik róla. Szereti, és reménykedik.

Nem tehetünk mi sem mást, minthogy szeressük, és imádkozzunk a felépüléséért" - írta Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója néhány napja az Origón.

Az előadásra megváltott jegyek bevétele a fiatal táncművészt és családját támogatja. Aki pedig távolról segítene, az alábbi számlaszámon teheti meg:

Bozsik Yvette Alapítvány

10300002-20386544-00003285

A közleménybe pedig ez írandó: NIKI

Érted táncolunk - Jótékonysági gálaest Forrás: Budapesti Operettszínház