Mély gödörben a világ - új dalán keresztül lázít Leslie Mandoki

Vágólapra másolva!
Megdöbbentő őszinteséggel formált kritikus véleményt mai társadalmunkról a világhírű, magyar származású zenei polihisztor Leslie Mandoki és „lelkitársainak" debütáló dala, az Új a szél kapcsán – amely helyet foglal a december 2-án megjelenő, hazai és nemzetközi sztáregyüttműködőket felsorakoztató Magyar Képek című lemezén. A felvétel Mező Misi közreműködésével arra hív, hogy szálljunk szembe és változtassunk a környezetünkön, amelyet az elmúlt évtizedekben kihasználtunk és tönkretettünk.
Vágólapra másolva!

Leslie Mandoki sosem ismert megalkuvást sem a zenében, sem pedig a társadalmunkat érintő ügyek kapcsán. Éppen itt az idő, hogy anyanyelven is megszólaljon a Bartók Béla ihletésű duplalemez, amelyet eredetileg az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen ismerhettünk meg.

Utóbbi hazánkban rekordgyorsasággal, a megjelenéstől számítva alig több mint egy hónap alatt érte el az aranylemez minősítést.

Két hét múlva fültanúi lehetünk a magyar verziójú progresszív-rock kiadványnak olyan hazai előadók közreműködésével, mint Ákos, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, egyedüli énekesnőként Zséda, valamint a Mandoki Soulmates világhírű – közülük többen Grammy-díjas és Grammy-díjra jelölt – zenészei; mások mellett a Jethro Tullból ismert Ian Anderson, a Toto együttes Bobby Kimballja, vagy Miles David zenekarának egykori tagja, Mike Stern.

Leslie Mandoki Forrás: Origo

Az első előfutár, az Új a szél Mező Misi, Leslie és a Soulmates tolmácsolásában érkezik, amely mint a nyári szél, csodálatos és erőteljes, és mindenképpen hatást gyakorol ránk. Az üzenet, mint az egész albumon, egyértelmű felhívás a változásra az emberségért, egy jobb, szebb és igazságosabb világért, ahol nem a kapzsiság és a kaszinókapitalizmus, hanem az emberi szeretet a vezérgondolat – hiszen a jövőnk a tét.

– osztotta meg Leslie Mandoki a dalszöveg mögött meghúzódó mélyebb jelentést, amely így ébreszti fel bennünk a lázadó szellemet: "Halljátok, új a szél, mit beszél, A vihar visszatér!... "Most gyertek velem új lázadók, hogy újra írjuk a holnapot! De hogyha nem hiszel, mi lesz mi megsegít?"

Mező Misi Forrás: Origo

Leslie elárulta Mező Misivel közös első zenei élményét is, miért éppen őt kérte fel énekesnek:

Az Új a szél videóklipje – amelyet részben az augusztus 19-én adott, a Mandoki Soulmates harmincéves jubileumi koncertjén rögzítettek a budai várban – itt látható:

Az alábbi videóban pedig Leslie Mandoki beszél a dal felvételeiről: