Egy éve halt meg Kóbor János

Kóbor János Balaton Balatoni nyár A Balatoni nyár című műsor forgatása Kóbor Jánossal
A Balatoni nyár című műsor forgatása Kóbor Jánossal
Vágólapra másolva!
Kóbor János tavaly december 6-án halt meg koronavírus-fertőzés következtében. Felesége, Zsóka és nagylányuk, Léna szívében a fájdalom azóta sem múlik.
Vágólapra másolva!

Deme Zsóka, a zenész felesége magában, csendben hordozza a fájdalmat. Meghatódva mondta a Blikknek: „ A rajongók és a barátok szeretete ad erőt a mindennapokhoz. A fájdalom az idő haladtával sem múlik. De itt van mellettem a lányom, aki az apját gyászolja immár egy éve, s fel kell nevelnem őt. Olykor egymásba kapaszkodunk Lénával..."

Kóbor János Fotó: Polyák Attila - Origo

Különböző helyszíneken lesz megemlékezés és gyertyagyújtás Kóbor János halálának évfordulóján. Trunkos András, az Omega menedzsere az Omegához méltó tervekről beszélt Mecky halálának az évfordulója kapcsán:

– Már létezik az úgynevezett Omega Park Őriszentpéteren, s mi azt szeretnénk, ha ez egy igazi emlék- vagy inkább zarándokhely lenne. Épül-szépül ez a különleges park, de egyelőre csak bízhatunk benne, hogy a terveinkhez megkapjuk a kellő támogatást. Mert a tervek valóban nagyszabásúak. Szeretnénk oda egy művésztelepet és egy zenekápolnát építeni, rekonstruálni a régi Omega-stúdiót, kultikus, a zenekarhoz kapcsolódó tárgyakkal berendezett kiállítótermet létesíteni. Filmvetítések, koncertek adnák vissza mindazt a rajongóknak, az érdeklődőknek, amit az Omega jelentett.