Elstartolt a Petőfi Kulturális Ügynökség Petőfi Nagylemez pályázati programja. Az először tavaly decemberben meghirdetett program zenei projektek hangfelvételeinek készítésére ad lehetőséget a szakma elismert producereinek közreműködésével. A jelentkezés december 5-én indult, a nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd.

Idén is elindult a Petőfi Kulturális Ügynökség tehetséges, fiatal, feltörekvő zenészeket, előadókat mentoráló programja, a Petőfi Nagylemez 2023. Első alkalommal 2021 decemberében hirdették meg a Nagylemez programot, amely zenei projektek hangfelvételeinek készítésére adott lehetőséget a szakma elismert producereinek közreműködésével. Több száz pályázat érkezett, amelyből húsz díjazottat választottak ki. Ezek az előadók segítséget kaptak abban, hogy elkészítsék nagylemezüket.

A felhívás célja idén is az, hogy az induló előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével létre tudnak hozni egy nagylemeznyi hanganyagot, amivel versenyképesek lehetnek a zenei piacon, bel- és külföldön egyaránt.

Petőfi Nagylemez ProgramForrás: Petőfi Kulturális Ügynökség

A producer segít a nyerteseknek a zenei arculat meghatározásában és a technikai megvalósításban egyaránt. A kiválasztott előadók pedig személyre szabott ütemtervet is kapnak, hogy elkészíthessék a minimum tíz számos, legalább harmincöt perces hanganyagukat.

„A Mi vagyunk a saját magunk kortársai" nézőpont nemcsak a popkulturális örökségünk megismeréséről, hanem a kortárs alkotók megismertetéséről is szól. Ezért tartjuk fontosnak ezt a hiánypótló kezdeményezést, melyet a Petőfi NAGYLEMEZ Program elindításával oly módon kívánjuk elérni, hogy az új és értékteremtő produkciókat kiváló szakemberek bevonásával segítjük

– mondta el Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség popkulturáért felelős vezérigazgató-helyettese, majd hozzátette: „A mottónk: találd meg a hangod, készítsd el a következő nagylemezed a hazai zeneipar egyik elismert producerével, mentorprogramunk keretében!"

Dénes AdélForrás: Petőfi Kulturális Ügynökség

 

A zenei projektek jelentkezését a hajógyár.hu-n várják, december 5-január 15 között ezen a linken. 

Felkért producerek: Biksi Gábor, Brucker Bence, Dióssy Ákos, Doór, Gerendás Dani, Hundred Sins, Kama, Kiss József, Kosztyu János, Kozma Kata, Levi Passed, Mazán Attila, Monkeyneck, Nóniusz Gábor, Puskás Dani, Simon István, Somogyvári Dániel, Tembo, Vári Gábor, Weil András, Nóniusz Gábor

A Nagylemez 2022 nyertesei: Beneath my Skin, Blansch, Capsuleboy, Colmena, Csinszka, Ex Anima, Katona Petra, Kolibri, Mirror, Mocskonyi Dörgő, Musspell, Nági + Betti, Napfonat, Ötödik évszak, Peters pan, SnailGardN, Tape Delay/Zolo, toldyuuso, Towpe Your Last Steps.