480 perc ünnepi tartalmat sugároz a HírTV, a hirtv.hu, valamint a csatorna facebook-oldala március 15-én. A teljesség igényével számolnak be a nemzeti ünnep eseményeiről, történelmi-, társadalmi-, hazafias vonatkozásairól, összefüggéseiről. A KarcFM-en és a karcfm.hu-n egyész nap értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.

A HírTV-n szerdán 7.50-kor órakor kezdődik az élő ünnepi műsor. A Parlament előtt Magyarország lobogójának felvonását már közvetítik, végig kísérik az ünnepi huszármenetet a Nemzeti Múzeumig.  

A nap házigazdája M.Dobos Mariann és M.Kovács Róbert, őket a backstage-ben Zavaros Eszter és Perjési Tamás segíti majd. A HírTV stúdiójában a forradalom eredeti tárgyai színesítik, kísérik majd az adást. Megszólal a zászlók, kardok gyűjtője, újraalkotják Petőfi kedvenc likőrjét, lesznek sztorik, történetek, elemzések, sőt még a forradalmi feleségek hozzájárulását is alaposan megismerhetik a nézők. 

A híradós riporterek bekapcsolódnak a nyitott Parlament eseményeibe, bemutatják a Várkapitányság programjait a Budavári Palotanegyedben, és a Magyarország 365 fotópályázat győztes pályaműveit is.

A Magyarország 365 fotópályázat legjobb kétszáz alkotását bemutató szabadtéri fotókiállítás a megnyitó napján Budapesten, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen 2023. március 14-énForrás: MTI/Lakatos Péter

 Keszthelyről tudósítanak majd a Szendrey Júlia emlékház avatásáról, Nagycenken a gróf Széchenyi István által megálmodott kastélypark újranyitásáról, lesz koszorúzás Rómából, Londonból, Székelyudvarhelyről és a Délvidékről. 

Az ellenzéki megemlékezésekről is sugároz majd beszámolót a HírTV. 

10.30-tól a csatorna a teljes díszünnepséget közvetíti a Nemzeti Múzeumtól. A helyszíni riporter részt vesz a Múzeumkertben a családi programokban, megszólal a gyűjtemények gazdája, az intézmény főigazgatója L.Simon László és Csák János kultúráért felelős miniszter. 

A HírTV élőben sugározza a Miniszterelnöki megemlékezést Kiskőrösről, ahol 15.00 órától Orbán Viktor mond ünnepi beszédet a Petőfi Szülőház előtt. 

Tévézni telefonnal a kézben!  

„Az ünnepi műsor különlegessége, hogy a beszélgetések egy része csak és kizárólag a csatorna Facebook-oldalán lesz látható, követhető. Az online közvetítés végig párhuzamosan zajlik majd az televíziós műsorral. Az online térben egész nap kiegészítő, színesítő tartalmakat sugároz majd a HírTV. Ezeket tabletről, telefonról lehet követni, vagyis a párhuzamos élő adásban március 15-e extráit lehet majd követni. A Facebookon kapcsolunk majd Gyulára, Sopronba” –  

A KarcFM a napot szintén az ünnepnek szenteli. A televíziós műsor délután 16.00 órától, a miniszterelnöki beszéd után kapcsolódik össze a rádió műsorával. A közös Paláver fókuszában szintén az ünnepi események lesznek.  

A csatornák összesen 480 perc ünnepi tartalmat sugároznak majdFotó: Szabó Gábor - Origo

Március 15 az ország történelmének egyik legfontosabb eseménye. Ilyenkor a műsorok különösen fontosak azok számára, akik nem tudnak részt venni az ünnepi rendezvényeken, vagy akik külföldön élnek. Segítünk nekik, hogy részt vehessenek az ünnepi megemlékezéseken, hogy a távolból is átérezzék az ünnep jelentőségét és üzenetét. Az ilyen különleges alkalmak hozzájárulnak a magyar közösség építéséhez, lehetőséget adnak a nemzeti identitás erősítésére. – mondta Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője.