Orbán Viktor miniszterelnök gratulált Deák Bill Gyulának 75. születésnapja alkalmából. Emellett kiderült az is, hogy ki lesz a bluesénekes sztárvendége a november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában rendezett életműkoncerten.

Caramel lesz Deák Bill Gyula sztárvendége november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában. Caramel a magyar zenei élet két évtizede kiemelkedő alakja. Telt házas arénakoncertek, platina- és aranylemezek mellett szerzeményeit 100 milliónál is többen hallgatták meg. Számos elismerést kapott, többek között háromszor Fonogram-díjat, valamint 2018-ban Máté Péter-díjat az életművéért.Deák Bill, a "legfeketébb hangú" zenei ikonunk. Az általa képviselt blues különlegessége abban rejlik, hogy Ő valóban egy igazán szerethető legenda, akit nemcsak a szakma, hanem a közönség is nagyon szeret és elismer. Nagy életrajzi filmet érdemelne, hiszen roppant inspiráló az ő élettörténete. Olyan volumenű filmet érdemel, mint például Ray Charles, Elvis, Whitney Houston...- mondta Caramel.

Deák Bill Gyula: A Blues Legenda ünneplése
Deák Bill Gyula vitathatatlanul a blues magyar királya, nemcsak generációkat, de egy egész zenei korszakot is meghatároz a bő fél évszázados pályafutása során. A muzsika iránti szenvedélye és elkötelezettsége maradandó lenyomat a zene világában.

A blues egy életforma, egy életérzés, ami magával ragad, és sosem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet, és hatalmas hálám a közönség felé, amiért évtizedeken keresztül mellettem állt. Számomra hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség, hogy egész életemet annak szentelhetem, amit a világon a legjobban szeretek – a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem viszonozni ezt a szeretetet és tiszteletet" - mondta Bill kapitány.

Deák Bill Gyula a Volt fesztiválon 2019-benFotó: Major Kata - Origo

Deák Bill Gyula nemcsak itthon, de nemzetközileg is elismert énekes és zenész. Munkásságáért számos díjat és elismerést kapott, az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kiemelkedő példamutatásáért elnyerte a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést.

Az énekesnek Orbán Viktor is gratulált 75. születésnapja alkalmából.

A közelgő koncert nagyon ígéretes lesz, átöleli az eddigi évek muzsikáját, teletűzdelve a legjellegzetesebb kompozícióikkal, mint a "Rossz vér", "Kőbánya blues", "Felszarvazottak balladája", valamint az "István a Királyból" Torda karaktere újraélesztve.

A koncertre olyan dalokkal készülünk, amelyekben az akkordmenetek egy kis bluesos színezetet kapnak. Emellett tervezünk néhány duettet, hogy méltóképpen tiszteleghessünk Bill zenei öröksége előtt.- mondta Caramel.