Mint ahogy azt megírtuk, súlyosan megsérült Besenczi Árpád színész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben. Most újabb részletek derültek ki a baleset körülményeiről. 

A színész a fiával, Zsongorral szerepelt a színpadon, amikor a jegygyűrűje beleakadt a díszlet csavarjába, ami letépte a művész fél ujját - írta a Blikk. 

A gyerek végignézte, amint az édesapja a színfalak mögött összeesik a fájdalomtól.

Ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, így a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt, és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj.

Besenczi ÁrpádForrás: MTI/Varga György

A fiam is látta a padlásról. Nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt - mesélte Besenczi a zaol.hu-nak.

A Hevesi színház igazgatóját még péntek este megműtötték, ám az ujját, amelynek leszakadt részét jegelve vitték a színész után nem sikerült megmenteni, annyira összeroncsolódott.

A színész felesége, Nagy Kornélia a balesetről azt mondta, hogy a férje hívta, miközben úton volt a másik három gyerekkel, és nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy a fiával van baj. Aztán a férjem elmondta, mi történt, én pedig sokkot kaptam - emlékezett vissza Kornélia.

A színész feleségének régóta rémálma, hogy balesetet okozhatnak az ékszerek, az ő gyűrűje is többször beleakadt már egy-egy dologba. A jegygyűrűt most ő is levette az ujjáról, de egyelőre nem beszéltek még róla, mi lesz az ékszerek sorsa - írta a Blikk.