Törőcsik Marit kiengedték a kórházból

Törőcsik Mari bemutató beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2013. december 6. Törőcsik Mari, a nemzet színésze a Körhintamenet című könyv bemutatóján a budapesti Vígszínházban 2013. december 6-án. Szabó G. László kötete Beszédes könyv Törőcsik Mariról alcímmel jelent meg a pozsonyi Kalligram Kiadó gondozásában. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kétszeres Kossuth-díjas művész másfél hetes kórházi kivizsgálás és infúziós kezelés után már otthon van, és készül a színházi feladataira. Arról később beszél, hogy melyik darabban láthatjuk majd.
Vágólapra másolva!

Az idén nyolcvanadik születésnapját ünneplő Törőcsik állandó ápolásra szorul, otthonában sincs egyedül, írja a Blikk. Mégis egyik kedvenc rendezőjével, az orosz Anatolij Vasziljevvel készül közös produkcióra, Az öreg és a tenger-re. A bemutatót a színésznő születésnapjára, november 23-ára tervezték.

Ilyen hülyeségekkel tölteni az időt

Törőcsik szeptember közepén került kórházba. Először csak rutinkivizsgálásról volt szó, de később infúziós kezelést is kapott tüdőbetegség miatt, szerdán térhetett haza.

Törőcsik Marira otthon is vigyáznak Forrás: MTI/Soós Lajos

"Ne felejtse el, nagyon messziről jöttem vissza, a klinikai halálból, ami után őrülten kiszolgáltatott voltam két hónapig. A kiszolgáltatottság nem kellemes érzés. Most sem jobb a helyzet, már állandó istápolásra szorulok, egy percig sem maradhatok egyedül, éjjel-nappal, otthon is vigyáznak rám" - nyilatkozta a színésznő a Borsnak, aki azt is hozzátette, a színpadi teljesítményén "nem látszik a béna keze sem", még a legjobb barátai se veszik észre.

Abba az állapotba kerül, amibe kell

A Bors cikke szerint Törőcsik a kórházban elesett, de jókedvét megőrizte. "Nem tudom, hogy csináltam, de hatvan év alatt arra ké­szítet­tem fel magam, hogy ha azt mondták, hogy be kell lép­ni a szín­padra, vagy azt, hogy tessék, csa­pó, vagy ha ta­lálkoznom kell kö­­zönséggel, ak­kor az idegrend­sze­­­rem egyik pil­lanatról a másikra abba az ál­lapotba kerül, amibe kell" - mondta a színésznő.

Kövesse az Origo Kult rovatát a Facebookon!