Új vezetőt keres és megújul a POSZT

POSZT felirat, Lézershow
Pécs, 2009. június 13. POSZT felirat látható a pécsi Széchenyi téren, a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) záróünnepségén tartott lézershow-n 2009. június 13-án. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
Ügyvezetői igazgatói pályázatot írt ki a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező nonprofit kft. Az új vezető feladata lesz a „megújuló POSZT koncepciójának és művészeti programjának kidolgozása” is.
Vágólapra másolva!

A POSZT-ot a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. (POSZF Kft.) szervezi. A kft. tulajdonosa Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Színházi Társaság (MSZT) és a Magyar Teátrumi Társaság (MTT).

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MSZT és az MTT is kijelentette, a POSZT-nak meg kell újulnia, ennek érdekében pedig találni kell valakit a kft. élére.

Közzétették az ügyvezetői pályázatot Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A Színház.hu most közzétette a pályázatot, amely révén a POSZF Kft. ügyvezető igazgatói posztjára lehet jelentkezni. A kiírás szerint az ügyvezető egyszemélyi felelős vezetőként irányítja a POSZF Kft.-t, ennek keretében előkészíti, lebonyolítja és fejleszti a POSZT-ot.

Az új ügyvezető feladata lesz bemutatni egy olyan elképzelést, „amely a POSZT-ot szakmai alapokon, a magyar színházi élet egyik legfontosabb eseményeként kezeli”, valamint fejleszteni a kommunikációt.

Márta István, a POSZT korábbi művészeti vezetője, Nagy Csaba, Pécs korábbi alpolgármestere és Stenczer Béla, az előző fesztiváligazgató Forrás: MTI/Kovács Tamás

A pályázati kiírás szerint az ügyvezetőnek kell meghatároznia a „a versenyprogram szakmai alapokon nyugvó válogatási módját és szempontjait” is. Az elmúlt években vált bevett szokássá, hogy az egyik válogatót az MSZT, a másikat az MTT jelölte. Ennek eredményeképp 2015-ben olyan versenyprogramot jelentettek be, amelynek csak egy része volt a válogatók közti konszenzus eredménye,

bizonyos előadásokat viszont csak az egyik válogató támogatott.

Az ügyvezető felel a versenyprogramot kísérő OFF-program kidolgozásáért és megvalósításáért, és vezetői csapatot is fel kell építenie.

Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Az ügyvezető megbízásának feltételei között a felsőfokú végzettségen és egy világnyelv tárgyalási szintű ismeretén kívül szerepel a szakmai gyakorlat is, azaz valamely előadó-művészeti szervezetnél, hasonló munkakörben töltött idő, vezetői gyakorlat és nemzetközi szakmai tapasztalat is.

Az ügyvezetői megbízás várhatóan 2016. február 1-től 2018. december 31-ig tart.

A pályázatokat háromtagú bizottság bírálja el.

A bizottságba egy főt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, egy-egy főt pedig a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság delegál.

A döntéshez két igen szavazatra lesz szükség.