Az MMA színházbarát politikusokat keres

Rátóti Zoltán, politikus celeb,
Rátóti Zoltán, a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója és felesége érkezik a kötcsei piknikre, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére.
Vágólapra másolva!
Szolnok és Tatabánya mellett Nyíregyháza is elnyerte a színházbarát önkormányzat címet a Magyar Művészeti Akadémiától.
Vágólapra másolva!

A Rátóti Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozata vezetőjének kezdeményezésére elindított Színházbarát önkormányzat program célja az volt, hogy országosan felmérjék, melyik megyei jogú város képviselőtestületének tagjai között vannak legtöbben a színházkedvelők.

Rátóti Zoltán, az MMA Színházművészeti Tagozata vezetője és felesége érkezik a kötcsei piknikre, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére Forrás: MTI/Varga György

A Színházbarát önkormányzat programban Szolnok végzett az első helyen: a Tisza-parti város képviselő-testületének tizennyolc tagja közül tizenkettő váltott bérletet a Szigligeti Színházba.

A versengésben Nyíregyháza a második helyet szerezte meg – közölte Pregitzer Fruzsina színművész, a tagozat levelező tagja Kovács Ferenc polgármesterrel megtartott közös sajtótájékoztatón szerdán a nyírségi megyeszékhelyen.

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az elismerés mellé anyagi támogatás is jár az MMA-tól az adott városok helyi színházainak – közölte a Móricz Zsigmond Színház színésze, hozzátéve, a nyíregyházi színház esetében ez félmillió forintot jelent.

A 2015/16-os évadban a képviselők által vásárolt bérletek számát tekintve Tatabánya is előkelő helyen végzett.