Zsótér Sándor egyszerre főhős és mentor

Az aranjuezi szép napok
Eke Angéla, Zsótér Sándor és Szilágyi Bálint.
Vágólapra másolva!
Második bemutatójához érkezett a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös pályázata, a Találkozások. Június 30-án este Szilágyi Bálint rendezése, Az aranjuezi szép napok lesz látható Eke Angéla és Zsótér Sándor előadásában.
Vágólapra másolva!

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület pályázatot írt ki fiatal alkotók részére, Találkozások címmel:

pályájuk elején járó rendezők vagy leendő színházi rendezők pályázhattak, egy kétszereplős darabbal.

Cél volt a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, továbbá meghatároztak egy fontos kritériumot: a két választott színész között

legalább két generációnyi korkülönbségnek kell lennie.

Tavasszal elsőként Valcz Péter rendezését mutatták be a Bethlen Téri Színházban, ahol Jordán Tamás mentorálásával, illetve a Junior Prima-díjas Grisnik Petra és a Tünet Együttesből ismert Gőz István főszereplésével készült el a világhírű gyurmafilm színpadi változata, a Mary és Max.

Eke Angéla, Zsótér Sándor és Szilágyi Bálint. Forrás: Manna Produkció / Ribárszki Viktória

A Találkozások második bemutatója egyben évadzáró premier is lesz június 30-án a Bethlen Téri Színházban. A rendező, Szilágyi Bálint maga fordította magyarra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című darabját, amelynek főszerepeit Eke Angéla és Zsótér Sándor alakítják. Az előadás különlegessége, hogy

Zsótér Sándor nemcsak a férfi főszereplő, hanem a mentor rendező is egyben.

Peter Handke 2011-ben írt darabja egy beszélgetés története a szerelem abszurditásáról. A kétszereplős történetben a férfi kérdéseket tesz fel, a nő pedig mindenre őszintén válaszol. Egy szabály van csupán:

nincsen akció, csak párbeszéd.

A nő belekezd szexuális autobiográfiájába, és kitér a kivel, mikor, hogyan, mit kérdések megválaszolására, kezdve a gyerekkortól, egészen a mostani pillanatig. De mi történik, ha valamelyik szereplő megszegi a szabályokat?

Vagy, ha váratlanul egy helikopter zuhan a színpadra?

A június 30-i bemutató után Kutszegi Csaba kritikus beszélget a rendezővel és a színészekkel. Az aranjuezi szép napok a következő évadban is látható lesz a Bethlen Téri Színházban.