Egy napra a nézőké lesz a főszerep a Nemzetiben

Nemzeti Színház, 2016.09.03. Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095, színtársulat, előadás, kultúra,
A Nemzeti Színház épülete
Vágólapra másolva!
Idén is megrendezik a Nemzeti Színház ingyenes nyílt napját: szeptember 24-én bárki bepillantást nyerhet a színház kulisszatitkaiba, és találkozhat a művészekkel is.
Vágólapra másolva!

A programok 14 órakor kezdődnek és egészen 22 óráig tartanak. Délután az érdeklődők megnézhetik a Csongor és Tünde felújítópróbáját, de lesz külön jelmezpróba és kulisszajárás is, a színészekkel pedig „villámrandikon" ismerkedhet meg a közönség.

Most először lesz látható Nagyváradi Erzsébet és Rubold Ödön pódiumműsora, amely

az 1956-os forradalom máig kevéssé ismert színházi történéseiből villant fel néhányat.

Többek között Sinkovits Imre 56-os naplójának részletei, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Mensáros László írásai és rendőrségi anyagai, Földes Gábor perének tényei, illetve versek, színészi vallomások, belügyi jelentések idézik meg a forradalomat.

A plakátfotózás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek a nézők a Tóth Ilonka című eladáshoz készülő fotók kapcsán, illetve a nyílt napon készülnek el a színház új tagjainak, Rátóti Zoltánnal és Szabó Sebestyén Lászlónak a portréi is. Azok közül, akik már délután megérkeznek a Nemzetibe, egy látogatót pedig kisorsolnak, akiről ugyanilyen profi portré készül. Az elkészült képet közzéteszik a Nemzeti Színház Facebook-oldalán, és az évad során partnerével minden nagyszínpadi bemutatóra a színház vendége lesz.

A gyerekeket külön zenés- és kézművesfoglalkozásokkal is várják a szervezők, de lesznek kifejezetten fiataloknak szóló programok is.

Néhány programnál a látogatók létszáma korlátozott, ezért azok előzetes regisztrációhoz kötöttek. További információk a színház honlapján érhetők el.