Törőcsik Mari könyvben vet számot életével

2016.10.14. 10:40

November elején jelenik meg a könyv, amelyben arról is szó van, hogy Törőcsik Mari milyen búcsúztatást szeretne magának.

A Borsnak lehetősége volt a november 5-én megjelenő Törőcsik Mari–Bérczes László-beszélgetőkönyvbe beleolvasni az Európa Kiadó jóvoltából. Azt írják, hogy Törőcsik Mari nagyon nem akart könyvet magáról, és több szerzőt is visszautasított, de végül Bérczes László rendezővel hajlandó volt beszélgetni az emlékeiről, így a kötet tele van izgalmas és őszinte történetekkel.

A színésznő többek között arról is beszél benne, hogy habár jól van, már azt is eltervezte, milyen búcsúztatást és temetést szeretne magának:

„Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. ... Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. ... Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. ...Maár Gyula meg én.. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”

A könyv ajánlója szerint a kötet beszélgetés Törőcsik Mari szüleiről, testvéreiről, gyermekeiről, szerelmeiről, férjeiről és az örök társról, Maár Gyuláról.

Bérczes László nem először írt ilyen jellegű könyvet, a a Cseh Tamás-beszélgetőkönyv szerzője is ő.