A Városmajori Szabadtéri Színpadra települ az Örkény Színház

2016. 09. 08. Budapest Illusztráció Színház Épület Örkény István Színház
Az Örkény István Színház épülete
Vágólapra másolva!
A nézőtér átépítése miatt április 1-től a Városmajorban mutatja be produkciói egy részét a színház.
Vágólapra másolva!
Az Örkény István Színház épülete Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A nézőtér felújításával javítanak a láthatóságon és az akusztikán, valamint lecserélik a székeket - olvasható a színház honlapján.

Recsegnek, törnek és rettenetes kényelmetlenek. Igen ám, de cseréjüket a mi épületünkben csak a nézőtér átépítésével lehet megoldani. Idén Budapest Főváros Önkormányzata megítélte számunkra ennek költségeit, ezért felújítjuk teljes nézőterünket: rendbe hozzuk az akusztikát, javítunk a láthatóságon, és főleg lecseréljük végre a székeket - írta a színház igazgatója, Mácsai Pál. - A Szabadtéri Színpad nézőterére sátrat építünk, befűtjük, ha hideg van, kihűtjük, ha meleg. Átvisszük vendéglátóinkhoz majdnem az egész repertoárt. Gondoskodunk büféről, ruhatárról, mosdókról."

A Fővárosi Közgyűlés határozata szerint az Örkény István Színház nézőtér-korszerűsítése elnevezésű feladat összköltsége 293 millió forint, amelyből 282 millió 608 ezer forintot a Fővárosi Önkormányzat, 10 millió 392 ezer forintot az Örkény István Színház Nonprofit Kft. biztosít.

A Szabadtéri Színpad nézőterére épített sátorban a közönség A Bernhardi-ügy, az Anyám tyúkja 1. és 2., Az ügynök halála, az Azt meséld el, Pista!, a Csoda és Kósza, a Három nővér, a József és testvérei, a Liliomfi, a Macskajáték, a Mesél a bécsi erdő, a Tartuffe és a Tóték című darabokat tekintheti meg.

Az Örkény Stúdió ad otthont a Diggerdrájver, az Emlékezés a régi szép időkre, a Kripli Mari, A Dohány utcai seriff, valamint április 28-tól a Hit, szeretet, remény című előadásoknak.