Ötórás előadást készített a József és testvéreiből az Örkény Színház

2016. 09. 08. Budapest Illusztráció Színház Épület Örkény István Színház
Az Örkény István Színház épülete
Vágólapra másolva!
Ötórás, háromrészes előadást készített Thomas Mann József és testvérei című regényéből az Örkény István Színház. Ascher Tamás és Gáspár Ildikó közös rendezését szombaton mutatják be.
Vágólapra másolva!

Mácsai Pál, a színház igazgatója szerint még nem lehet tudni, hogy nézők elfogadják-e a szokatlan terjedelmet, de bízik a közönségben.

- mondta Mácsai Pál a színház közleménye szerint.

Az igazató szerint vannak történetek, amelyekhez hozzá tartozik maga az idő, amíg elmesélik őket, és Thomas Mann is azért írta élete főművét húsz éven át, négy könyvben, másfélezer oldalon, mert így tartotta elmondhatónak.

Úgy tűnik, hogy a darab hossza nem ijeszti el a közönséget, a jegyeket ugyanis a színház tájékoztatása szerint február végéig eladták.

Thomas Mann regényét Sárközi György és Káldor György fordításában játsszák, a színpadi adaptációt pedig Gáspár Ildikó írta. Az előadást eredetileg csak Ascher Tamás rendezte volna, de a próbafolyamat elején kiderült, hogy a szövegben, amelyet Gáspár Ildikó készített, kódolva van már a rendezés egy része.

A fiatal Józsefként Patkós Márton, az érett József szerepében pedig Polgár Csaba látható, aki a fiatal Jákobot is alakítja, míg az idős Jákob szerepét Gálffi László játssza. Az előadásban Csuja Imre, Dóra Béla, Epres Attila, Hámori Gabriella, Jéger Zsombor, Kerekes Éva, Kókai Tünde, Máthé Zsolt, Murányi Márta, Nagy Zsolt, Novkov Máté, Szathmáry Judit, Takács Nóra Diána, Tenki Réka, Vajda Milán, Znamenák István és Zsigmond Emőke is látható.