Mindenki sértett a Zsidó Fesztivál körüli balhéban

2015.08.26. 17:19

Mindenki másképp látja az eseményeket, ezért mindenki kellemetlenül érzi magát a Zsidó Kulturális Fesztivál körül kialakult balhéban.

Lemondták Petrás Mária fellépését a Zsidó Kulturális Fesztiválon, miután a szervezők állításuk szerint megbizonyosodtak róla, hogy az énekesnő szélsőjobbhoz kötődő rendezvényeken lépett fel.

Petrás Mária méltatlannak tartja, hogy azzal vádolták, bármilyen oldalhoz is kötődne, ő a csángó magyar kultúrát képviseli, semmilyen népcsoportot nem ítélne el, és azt mondta, ha véletlenül is belerúgna valakibe, az lenne a legkevesebb, hogy utána bocsánatot kérjenek tőle. A legjobban az bántja, hogy senki nem vette a fáradtságot, hogy megismerje, milyen ember, ami a legalapvetőbb dolog lenne. Ha ismernék, nem kérdőjeleznék meg.

Petrás Mária sem érzi jogosnak a támadásokatForrás: Wikipédia

Az énekesnő a Muzsikással vendégként jelent volna meg a fesztiválon, azonban a zenekar sem akart kínos helyzetbe kerülni, és inkább lemondták a fellépésüket. Ők, mint azt Hamar Dániel, az együttes tagja az Origónak elmondta, gyakran lépnek fel Petrás Máriával, és kitartanak mellette. Nekünk a közönséget kell kiszolgálnunk, a szívünk szakadt meg azokért, akik hetekkel korábban megvették már a jegyüket” - mondta Hamar az Origónak.

Az énekesnőt eleinte azzal vádolták az egyik blogon, hogy a Kárpátia frontemberének az egyik rokona, és azt pedzegették, hogy férje, Döbrentei Kornél, író, költő gondolkodását vallja.

A hírek szerint a szervezők viszont azt kifogásolták, hogy az énekesnő fellépett a Magyar Sziget fesztiválon, és énekelt a Hazatérés Templomában, aminek ifjabb Hegedűs Loránt a lelkésze. Az Origo megkereste Böjte Józsefet, a fesztivál művészeti vezetőjét, aki azt mondta, hogy két esemény is volt, amivel kapcsolatban megtalálták őket: Petrás fellépett a Pomázon rendezett Wass Albert-maratonon, és énekelt Bakay Kornél születésnapján, aki egy évtizede a Horthy katonái - Szálasi nyilasai kiállítást szervezte. Ezt később a Mazsihisz tiltakozására be is zárták, mert a felkért szakemberek szerint egyoldalúan mutatja be a két korszakot.

Böjte József az Origónak azt mondta, hogy erről beszéltek az énekesnővel is, aki elismerte, hogy énekelt ezeken az eseményeken, ezek után pedig együtt döntöttek arról, hogy kölcsönösen visszamondják a fellépést. Kérdeztük erről Petrás Máriát is, aki azt mondta, méltatlan lenne számára az is, ha most a negyedik osztálytól végigkérdeznék, milyen eseményeken szerepelt.

Belöktek egy pocsolyába, amiből nem is engedik, hogy fölálljak. Ha válaszolnék ezekre a kérdésekre, csak még mélyebbre merülnék"- mondta az énekesnő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK