Negyven év után újra lehet bulizni a Várkert Bazárban

Vágólapra másolva!
Ismét az egész fővárost megmozgatja a Budapest Essentials, új helyszínek is bemutatkoznak.
Vágólapra másolva!

Buli a Várkert Bazárban, az Eiffel téren, a Bazilika előtt vagy a Széchenyi fürdőben? A Budapest Essentials szervezői idén is arra törekedtek, hogy

új, eddig még ki nem használt helyszíneket vonjanak be a június eleji, háromnapos fesztiválba.

Ráadásul egy meglepetéshelyszínnel is készültek, amely egyelőre titkos, de az ígéretek szerint valami nagyon különlegesre lehet számítani. A fellépők listája is bővülni fog még, de azt már lehet tudni, hogy a Várkert Bazárban Amon Tobin, az Eiffel téren Todd Terje, az A38 Hajón pedig DJ Koze zenél majd.

A szervezők idén szorosan együttműködnek a Brain Bar Budapest csapatával, ezért közös programokkal is jelentkezik a két rendezvény: a Bazilika téren például a Botellón nevű spanyol eredetű, ismerkedős-borozós utcai bulikra hasonlító eseményt terveznek.

Ahogy azt már megszokhattuk,

2016-ban sem csak bulikból áll a programsorozat. Az esti koncertek mellett nappali kikapcsolódást is kínálnak a szervezők,

extra belépő jár a karszalaghoz az Állatkertbe, számos gyógyfürdőbe, a Hop On Hop Off buszokra, de rendhagyó városi túra és múzeumok is várják az érdeklődőket. A főváros legfelkapottabb éttermei, kávézói és kulturális intézményei pedig 20-50%-os kedvezményt biztosítanak a fesztiválozóknak.

Közösségi programok terén is figyelemre méltó repertoárral készülnek a szervezők. A Fővárossal és BVA - Budapesti Városarculat Nonprofit Kft-vel együttműködve több olyan köztéri aktivitást is szerveznek, amelyek gasztró, kulturális és városi témákat boncolgatnak. A #köszibudapest kampányon belül lesz gigantikus városi reggeli, fine dining vacsora, kerekasztal beszélgetés, és A város mozija is megrendezésre kerül a Duna-parton.