Rekord: 148 ezer ember a VOLT Fesztiválon

2016.07.03. 17:17

Vasárnap hajnalban véget ért a 24. Telekom VOLT Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 148 000 látogatót vonzott Sopronba. Az „Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címmel kitüntetett esemény leglátogatottabb napján 35 000-en vettek részt az Iron Maiden koncertjén.

Négy nap verőfényes napsütés és az utolsó esti vihar mellett csaknem 150 000 vendéget vonzott Európa legjobb közepes méretű fesztiválja Sopronba. A Telekom VOLT Fesztivált elsősorban a hazai vendégek látogatják, 15 000 külföldi vett részt az idei eseményen. A 24. alkalommal megrendezett fesztivál története során először fordult elő Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője szerint, hogy

a bérletek és a pénteki napijegyek elővételben elkeltek.

Az idei VOLT-on 20 világsztár mellett 200-nál is több hazai produkció lépett színpadra. Nagy sikere volt a frissen debütált folkszínpadnak és a 35 méter magas óriáskeréknek is. Ezekben a napokban több százezer fotót osztottak meg a résztvevők. Természetesen rengeteg fotó készült a világhírű magyar modellről, Palvin Barbiról is, aki a közönséghez hasonlóan végigbulizta az idei VOLT-ot. Az Origo újságírójával is találkozott, ha kíváncsi a közös fotóra, kattintson ide.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Egymillióan követték a Petőfi Zenei Díj-gálát

A Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján első alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat. A rendkívül látványos, 2 és fél órás show-ban többek között Ákos, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Rúzsa Magdi és a belga Lost Frequencies is színpadra lépett. A legjobb zenekar díját a Halott Pénz vihette haza, de díjat vehetett át többek között Szabó Balázs, Rúzsa Magdi és Ákos is. Bereményi Géza életműdíjat kapott.

A gálát a helyszínen huszonkétezren, a Duna World, a Petőfi TV és a Petőfi Rádió közvetítésében pedig majdnem egymillióan követték figyelemmel.

A következő napokban is díjakat osztottak: Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elismerő oklevelet adott át a Wellhello és a Halott Pénz zenekaroknak az Emlékszem, Sopronban című VOLT-os himnuszért, amelyet eddig 12 millióan láttak.

PERCRŐL PERCRE KÖZVETÍTÉSEINK A TELEKOM VOLT FESZTIVÁLRÓL

Fő-Tér-Kép

Ismert kortárs művészek a VOLT ART GROUP tagjai vezetésével egy egyedülálló művészeti alkotást hoztak létre a Telekom VOLT fesztivál pénteki napján. A Telekom a VOLT Fesztivál névadó szponzoraként is részt vállalt a Fő-Tér-Kép elkészítésében július 1-jén. A közösségi macskakőfestés alkalmával a Telekom civil stratégiai partnere, az Autistic Art Alapítvány művészeti programja keretében született alkotás is felkerült a közterületi mozaikképre.

A soproni Fő téren több ezer macskakő megfestésével létrehozott mű a közönség bevonásával készült, az alkotásban ef. Zámbó István mellett Verebélyi Diána, Magyarósi Éva, Papp Ildikó és a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói is részt vettek. Mellettük Bihari László, autista fiatal rajza is felkerült a soproni Fő tér macskaköveire.

A jubileumi, 25. Telekom VOLT Fesztivált 2017-ben július 5–8. között rendezik meg a másik főszervező, Fülöp Zoltán tájékoztatása szerint.

AZ ORIGO FOTÓGALÉRIÁI AZ IDEI VOLTRÓL