Durvul a harc a Zeneakadémián

A megújult Zeneakadémia
Vágólapra másolva!
Kupper András, a Zeneakadémia gazdasági felügyeletére nemrég kijelölt kancellár pénteken visszavonta tucatnyi intézményvezető megbízatását. A február végére ígért Szervezeti Működési Szabályzat továbbra is hiányzik, ami ellehetetlenítheti az egyetem stabil működését.
Vágólapra másolva!

A Fidelio cikke szerint a szenátus és a kancellár viszonya eddig sem volt felhőtlen, de a múlt héten végképp elharapózott a konfliktus. A Zeneakadémia húsztagú szenátusa kedden egy emberként szavazta le Kupper előterjesztéseit, az SZMSZ-re vonatkozó javaslatról pedig végül nem lehetett szavazni, mert a kancellár azt még az ülésen visszavonta. Az egyetem működésének szabályait lefektető alapdokumentumnak február végéig kellett volna konszenzussal megszületnie.

Reménytelennek látják az együttműködést Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A Fidelio értesülése szerint pénteken számos vezető beosztású alkalmazottat értesítettek arról, hogy azonnali hatállyal visszavonják megbízatásukat. A szenátus több tagja is reménytelennek látja az együttműködést a kancellárral. Tartanak tőle, hogy a rossz döntések miatt működésképtelenné válik az intézmény. Azt is sérelmezik, hogy a kancellár bizonyos szakmai kérdésekben is magához ragadná a döntés jogát, mint például a tanári kinevezések vagy a szakmai díjak kijelölése.

Kupper Andrást írásban kerestük meg kérdéseinkkel a Zeneakadémián zajló konfliktussal kapcsolatban. Amint választ kapunk tőle, közzétesszük.